2 maj 2010

Tävling.

Idag var jag och Gustav på Hageby Ridklubb och red på deras lokala hopptävlingar för häst. Började morgonen med 15 minuter arbete i pessoaselen hemma i paddocken, han var superlugn och jättefin! Blev därefter lite putsning på både honom och utrustning innan vi åkte mot Hageby. Hade absolut noll förväntingar när vi åkte med tanke på hur upp och ner det gått den senaste tiden och att jag faktiskt inte hoppad honom ordentligt på hur länge som helst. Men eftersom det tar 15 minuter att åka till Hageby och tävlingen har varit betald och anmäld kände jag, varför inte?

Väl framme stod han still i transporten innan det var dags att lasta ut (detta brukar inte gå, han är en av dom som vill ut direkt när transporten stannat), men idag stod han alltså helt still i hela 30 minuter!! Sen var det dags att lasta ur, verkade lugn och avslappnad så började med att skritta och trava med honom i skogen några varv. På framhoppningen var han lite på tå och ville lite väl mycket, men efter lite galopp var det kalas! Hoppade bara tre språng innan jag gick ut.

90 cm bed A
Inne på banan var han coollugn! Skrittade in på långa tyglar och kunde bara rulla igång, inge protester, sparkar eller stegringar! (mitt mål var att ta oss igenom startlinjen). Hoppade såå fint i denna klass, tror inte att han var i en bom på hela banan! Hoppade stort och luftigt, bara nått flackt språng. Lyssnade väldigt fint på mig, kom tillbaka helt okej mellan hindrerna och höll huvudet på rätt ställe! Tog tag i bettet framför vissa hinder men redde ut det fint, FELFRI!!! Ni anar inte hur chockad och överlycklig jag var! Både mamma och jag fick tårar efter ritten, det kändes så skönt! Inte de att han var felfri, utan att han faktiskt var lydig!

En liten väntan till nästa klass och jag började få jätteont i bröstet, kunde knappt andas och kände mig yr. Valde ändå att försöka nästa klass också, dum som jag är!

100 cm bed A
Nu var han lite mer på tå och visste vad som var på gång, dessutom var han nog lite trött i huvudet. Att jag dessutom inte mådde 100, var kanske inte de bästa förutsättningarna. Gick in och försökte komma runt, bestämde att river han ett går jag ut. Men han hoppade jättefint! Mer flackt i denna klass och jag hade inte riktigt ork att ta tillbaka honom så inte en lika snygg runda. Till sjuan fick jag inte med ytterbogen och det blev ett för långt och flackt språng så överbommen rullade ner. Med ett hinder kvar på banan kändes de dumt att utgå, så vi fortsatte mot hinder nr 8. Blev aldeles för mycket på, halvhalten kom försent och när han väl var påväg att gå av fick han syn på den gröna lådan under hindret, stannade - men hoppade ändå så hela hindret brakade. Ett riktigt missförstånd, men han är så klok. Totalt 8 fel, men är nöjd. Träligt bara att avsluta banan på de sättet.

Så överlag jättenöjd och glad över tävlingsdagen! Bilder, filmer och sumering av tävlingsplatsen kommer härnäst!



puss och kram tess


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad härlugt att höra att det gick så bra! det är ni ver kligen väl värda!

2010-05-03 @ 11:04:42
Postat av: Rebecca

GRATTIS! Va härligt för er båda två!

2010-05-03 @ 11:22:32
URL: http://escana.blogg.se/
Postat av: en som följer bloggen

Grattis vad kul=)

Men jag tycker tvärtom dig, har sett filmerna och jag tycker det var mer flacka språng i 90n, och i andra klassen hoppade han ändå runda språng även om ngt blev lite långt ifrån. Sen tycker jag han kom tillbaka lite väl mkt i andra klassen, men det är nog som han var mer på som du säger så blev det lite ryckigt liksom. Vad har du för bett på han? I andra klassen såg det ut som att man skulle vilja lägga ett helt vanligt nova bett på han, tycker jag iaf, men han kanske blir för stark på det?

Men man ser tydligt att det finns hopp i killen =) och viljan hade han idag det syntes ju på sista hindret där han hoppade ändå, jättekul!! Grattis igen!

2010-05-03 @ 11:50:40

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback