Tävlingsåret 2011

Smedby pay and jump 16 oktober 0+0 90 2a utes 1m
VRF dressyr pay and ride 8 oktober 57,33% LB2
Lilla Hageby pay and ride 1 oktober 50% LC2 51,38& LB1
ÅBY lokal 10 september 4 fel 1m 4 fel 1m
LFK regional 1 september 110 4 fel 120 20 fel
NYRK regional 21 augusti 120 debut 8 fel
Kiladalen lokal 30 juli 1m 0+4 10plac 110 13 fel
Vingåker regional 3 juli 115 4 fel
Vingåker regional 1 juli 110 4 fel
Vingåker lokal 30 juni 110 12 fel
VRF regional 12 juni 110 4 fel
VRF regional 11 juni 110 14 fel 110 4 fel
NORF lokal 5 juni 100 4 fel 110 4 fel
NFK regional 22 maj 115 8 fel
NFK lokal 21 maj 100 0+8 fel
ÅBY lokal 7 maj 100 0+4 fel - första avd a
SRS 16 april 100 0 fel 110 ute
Mantorp 27 mars lokal 100 5 fel 110 4 fel
LFK 12 mars regional 100 0 fel 110 4 felD
Det har varit ett fantastiskt tävlingsår! Jag och Gustav har verkligen utvecklats åt rätt håll och vi har hittat varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Att vi dessutom lyckades nå alla mål som vi hade i början av målet känns stort.


Vi började året hos Linköpings Fältrittklubb den 12 mars, där red vi en 100 cm klass med noll fel, hur underbart är det inte att börja tävlingsåret med en noll runda!? Vi har absolut inte blivit bortskämda med felfria rundor under vår tid ihop så det kändes extra skönt att börja med denna rundan! Vi red även en 110 cm klass där vi fick ett retligt nedslag. Vad vi inte visste var att denna 4 felare skulle förfölja oss för resten av året..


Nästa tävling var hos Mantorpsryttarna den 27 mars där jag och Gustav gjorde våra bästa rundor någonsin tror jag. Han var så himla välriden just då att jag bara njöt av att få sitta på hans rygg. Vi började med en miss i 100 cm klassen där jag blev för noggran på en lite för lydig häst vilket resulterade i ett "stopp" på första hindret, otroligt klantigt så 5 fel blev slutresultatet i den klassen då vi åkte på ett tidsfel också. Vi red en 110 cm klass också där resultatet blev chockerande 4 fel.. 


Vi åkte vidare till Söderköpings Ryttarsällskap den 16 april där vi satte våran andra nolla i 100 cm klassen och därmed blev kvalade till att få rida i avd A på den höjden! :D Lyckan var total vill jag lova. Vi hade satt som mål att vara kvalade till avd A till hösten, men det räckte med tre tävlingar och så var vi där, hade jag aldrig kunnat tro. Vi skulle ju rida en 110 cm klass också, men Gustav tänkte inte likadant utan såg spöken på hela banan vilket resulterade i en uteslutning - vår första att tillägga! 


Efter katastrofen på SRS åkte vi till Åby Ridklubb den 7 maj för att rida våran första 100 cm klass i avd A, otroligt taggade var vi! Och ja, gläden höll i sig ända in i mål.. Hästen är klockren och sätter en felfri grundomgång och efter lite missförstånd så åker en bom i omhoppningen ner, så 0+4 fel i våran första avd A start, dessutom en av de snabbare tiderna! Tyvärr ingen placering, men lika glada för de var vi.


Nästa tävling var en tvådagars tävling hos Norrköpings Fältrittklubb den 21-22 maj. Första dagen red vi en 100 cm klass där vi var nolla i grundomgången (igen!), men tyvärr två nedslag i omhoppningen. Vi skulle ha ridit en 110 cm klass också, men vi strök oss ifrån den då vi precis fått våran nya sadel och jag ville spara på hans krafter. Så dagen efter åkte vi istället tillbaka för att debutera i en 115 cm klass. Med bravur måste jag säga att Gustav tog sig egenom banan! Endast två oturliga nedslag som enbart orsakades pga ryttarmissar, min häst var amazing, 8 fel i debuten var klart godkänt!


Mycket tävlingar blev det och härnäst stod Norrköpingortes Ryttarförening på tur den 5 juni. Hästen hoppade helt fantastiskt på denna tävling, ryttaren red desto sämre. Ett nedslag på sista hindret i 100 cm klassen, sjukt retligt då jag var riktigt taggad inför denna klass! Samma otur hade vi en 110 cm klassen då en bom föll. Den där jäkla 4 felaren..


Sen var det dags för ett tvådagars meeting igen, hos hemmaklubben Vikbolandets Ryttarförening den 11-12 juni. En tävling där vi hade riktigt stolpe ut så att säga! Vi inledde men en kanonrunda i första klassen 110 cm, hästen hoppade heeelt fantastiskt och var inte i en bom på hela banan, tyvärr hade ryttaren inte kollat banskissen ordentligt utan missade den sista kombinationen som kommit till för avd B.. Så ja, vi fick rida runt hela banan för att sedan rida an kombinationen som han hoppade klockrent! Hästen var alltså så felfri på hinder som en häst kan vara - men ryttaren drog på ekipaget 14 fel.. Det var jobbigt och svårt att ladda om till nästa klass, men jag gjorde mitt bästa! Och ja, hästen fortsätter att briljera, en liten touch på en bom och visst skulle den falla, 4 fel i den andra 110 cm klassen - men jag säger det igen, wow vilken häst jag har! Till dag två hade vi laddat om för den sista 110 cm klassen för helgen, men 4 felaren gav sig inte utan följde med även i denna klass!


Sen var det dags för vårat allra första meeting! Vi åkte till Vingåkers Ryttarförening och Guldsporrarna den 30 juni - 2 juli. Kan ha varit den roligaste veckan/helgen på hela året, vilket upplevelse! Med tanke på att det var vårat första meeting var vi väldigt oruttinerade på hur mycket och lite Gustav skulle röra på sig och ridas och till vår första tävlingsdag fick vi resultatet. Vi har nog varit lite för snälla mot Gurkan, han hade extremt mycket överenergi vilket resulterade i en katastrofritt i vår första 110 cm klass på detta meeting! 12 fel blev slutresultatet och jag var både arg, besviken och ledsen. Men, vi hade ju två dagar kvar så det var bara att ladda om! Och bättre blev det - dag två, vår andra 110 på meetinget slutade med endast ett enda litet nedslag och den välhoppande Gustav var tillbaka. Vi avslutade detta fantastiska meeting med en 4 felsrunda i 115 cm klassen.. Jag rekomenderar detta meeting varmt, jag ska absolut åka tillbaka nästa år! 


Han fick sedan ett kort break innan vi åkte till Kiladalens Lantliga Ryttarförening den 30 juli. Där gjorde Gustav sitt livs runda i 100 cm klassen, jag var gråtfärdig efter ritten, älskade underbara häst ♥ Felfri grundomgång där allt bara flöt på, han var så himla fin! Tyvärr ett fjuttigt nedslag i omhoppningen, men det räckte ändå till en 10 placering, dvs våran allra första placering i 100cm avd A, jag var lyckligast i världen! (tänk att man kan bli så lycklig för så lite..). Tröttheten kom dock fram till 110 cm klassen där han lekte vilding och vi slutade på 13 fel, men jag levde på 1m resltatet och körde bil och transport hem lika lycklig som om vi skulle vunnit! 


Efter lite sommarvila, återhämting och sommarlov för oss båda gjorde vi våran första höststart på Nykyrka Ridklubb den 21 augusti. Här var det äntligen dags för oss att debutera 120 cm. Så nervös som jag var den dagen har jag nog aldrig varit, jag gick på toa minst 3 gånger, repeterade banskissen minst 20 gånger och höll på att kräkas. Inte för att hindrerna var speciellt höga eller banan speciellt svår så var det medvetandet om att det var 120 cm där inne på banan - hur sjukt!? Men vi klarade det ju galant!! En ryttarmiss och ett litet slarv i från Grodan så slutade våran debut med endast två nedslag, 8 fel! Det hade jag aldrig kunnat drömma om, jag trodde vi skulle riva hela banan eller vägra ut oss. Finaste häst, det finns så mycket kapacitet i denna kille! :')
Den 1 september gjorde vi ett nytt försök hos Linköpings Fältrittklubb. I den först 110 klassen övertygade Gustav, precis som vanligt med att flyga över hindren, men sen var det ju den där 4 felaren. Ja, han var inte färdig än - visst blev det 4 fel även i denna 110! Till 120 hade jag ridit fram aldeles för länge och tröttat ut både mig själv och hästen vilket resulterade i hela 20 fel, men jag är inte så missnöjd som man skulle kunna tro. Denna 120 runda kändes faktiskt mycket bättre än flera 4 fels rundor! 


Sen var det tänkt att Gustav och jag skulle göra våran sista hopptävling för året, den 10 september hos Åby Ridklubb. Här red vi två stycken 100 cm klasser med 4 fel i varje start.. Snacka om hård besvikelse! Jag hatar 4 fel och speciellt på årets sista start! Så här fick jag minsann tänka om.. 


Vi sadlade om efter mycket om och men och tog oss till Lilla Hagebys pay and ride den 1 oktober för att tävla dressyr! Hör och häpna ;) Men de där med bedömningssport var nog inte våran grej, eller så är det det - fast inte riktigt än! Vi red LC2, sämsta program någonsin. Jag var skitnöjd då, men såhär i efterhand så var det nog inte så bra som jag trodde och kände, 50 % och det var inte mycket gott på det protokollet.. Men vi laddade om till LB1 där jag verkligen red! Här var jag nöjd och även är de i efterhand, men ja, bedömningssport.. 51,38% och nja, de var ju inte riktigt godkänt!


Jag gav dock inte upp, envis åsna som jag är. Utan åkte till Vikbolandets Ryttarförening den 8 oktober för att rida en ny pay and ride. Denna gång ett program på lång bana, LB2. Här var hästen fin, riktigt fin! Det var här som jag fick mersmak för dressyren och insåg att vi har mycket kvar att hämta och lära. Men det finns åtminstone där och någongång ska det fram! 57,33 blev % och ja, en förbättring åtminstone! 


Som avslutning åkte vi till Smedby Gårds pay and ride den 16 oktober. Vi åkte dit enbart för att rida deras derbyklass för att jag var nyfiken på hur Gustav skulle reagera och hoppa på terränghinder. Jag valde då att rida en förklass innan eftersom jag vet att han blir väldigt taggad på gräs. Förklassen gick bra, en 90 cm klass som vi red felfritt i båda fasorna och tog en 2 placering, duktig häst! Men sen gick det inte så bra längre, vi hann bara till hinder tre inne på grusbanan i derbyklassen sen skedde olyckan.

Vi fick omkull och Gustav stod skadad från den 16 oktober fram till den 25 november..


ÄLSKAR DIG MIN FANTASTISKA HÄST ! ♥


STATISTIK (i antal fel/rundor):
0 fel: IIIIII = 6 st
4 fel: IIIIIIIIIIII = 12 st
8 fel: II = 2 st
12 fel: III = 3 st
16 fel →: I = 1 st
utesl: II = 2 st
Placeringar: IIII = 4 st

Kommentarer
Postat av: sofie

Gud så roligt att läsa allt du har skrivit, & vad mycket du har varit med om!

Jag kan också säga, att jag har aldrig sett en vackrare häst än honom!

Själv rider jag på Hageby ridklubb nu & hoppas på att bli som dig en dag!

Ha det bra!

2011-12-17 @ 09:50:54
Postat av: Lina - Jultävling & nyårstävling i bloggen!

Kul! :) Såna här inlägg gillar jag. Summerade Bellonas tävlingssäsong för ett tag sedan, men minns inte riktigt vad jag skrev. Han har visst ljusnat en del din med!

2011-12-17 @ 10:04:49
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: My

Grattis till ett helt okej år!

Är ny här, klickat runt lite men undrar lite vad som hände när ni gick omkull? Hur skadade sig han? (Nyfiken i en strut) /M

2011-12-18 @ 20:43:58
URL: http://ourworldtogether.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Hej Tess! Undrar bara om man verkligen får tävla med repnosgrimman? Har nämligen velat köpa en sån men hörde att man inte fick tävla med den..

Kram Alexandra!

2011-12-19 @ 17:32:49
URL: http://skeckryttaren.blogg.se/
Postat av: Josefine m. ridtravaren bellie

Riktigt fin häst!! Och vilket underbart ekipage :) Han ser riktigt trevlig ut och ni ser väldigt samspelta ut :)

2011-12-19 @ 18:23:20
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: bella

riktigt maffig häst du har där! :)

2011-12-28 @ 17:55:07

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback