19 februari 2011

Hemma från stall och hoppkurs, totalt slut.
Jag är väldigt missnöjd med min egna ridning, superdupermega nöjd över Gustavs insats och lite negativ inställd till både övningarna och tränaren. Men en erfarenhet rikare och jag kan glädjas över min fina häst! :-)

Gustav kändes så himla fräsh och fin under framridningen, possitiv och relativt lätt i handen. Tog bra tillbaka på mina förhållningar och lyssnade fint framåt. Sparkig och busig i galoppen men jag hade ändå en fin ridkänsla.

Under framridningen tillsammans med Jonas, kändes det sådär, mycket pågrund av övingarna. Vi skulle börja med att trava över galoppbommar på ena långsidan (redan där kändes de helt fel, liksom trav över galoppbommar!?). Fick igen bra takt och känsla och det kändes mest som Gustav gick emot handen. Övergick sedan till att galoppera över dessa bommar. Det var långa 3m där vi verkligen fick galoppera hästarna framåt, nästan lite väl mycket framåt kunde jag känna. Gurris har ju extremt svårt att länga sin galopp så denna övning blev jättejobbig för honom.

Lade sedan till 3 stycken små cavalettihinder på andra långsidan med 14 m mellan varje där vi skulle klämma in 6 korta galoppsprång. Med tanke på att vi skulle rida på bommarna först så blev det supersvårt. Först få hästen i sken (kändes det som), för att sedan få tillbaka den superfort och superkort. Blev aldeles för mycket av och på känsla för min del och Gustav blir extremt svårriden i sånna situationer. Han behöver mer rytm och lugna förhållningar/ökningar. Svårigheten resulterade i mycket kickar, sparkar och bockningar som gjorde att vi tappade rytmen ännu mer. Gustav kändes fin och extremt duktig ändå, men fick ingen bra ridkänsla.

Efter ökningen, sen minskningen så lade vi till en böjd linje där vi skulle hoppa in på en oxer, sen rida på 5 normala galoppsprång fram till cavalettiräcke och sedan 5 språng till oxer. Allt blev så rörigt och av-på så kändes inte alls bra. Gustav försökte verkligen, men jag red så dåligt! Inte alls nöjd och stackars Gurra fick lida av de.. Övningen var helt enkelt för svårt för oss och jag kände att jag inte fick någon bra feedback hur jag skulle lösa det.

Men deppar inte ihop utan tvärtom. Är så glad över hur fin Gurra var och ser fram emot imorgon då jag hoppas på bättre övningar! :-) Kan verkligen glädjas över hur extremt mycket han utvecklats! För ca ½ år sen kunde jag inte rida honom alls nästan, älskade häst ♥ Film håller på att laddas upp..


Kommentarer
Postat av: Anonym

Film :D

2011-02-19 @ 20:24:25
Postat av: emma fors / forzi.blogg.se

så himla tråkigt när tränare inte tar åt sig och hjälper till och löser problemen! om en övning är så idiotisk (som den låter) borde man ändra den tycker jag? låter ju nästan precis som peter markhne träningen jag kollad epå för landslagsryttarna, och den är ju specialgjord för dom, alltså folk som hoppar 140-150 inte 100-110-120 (som du hoppar) hoppövningar ska göras med lite utmaning men de som är för svåra kan man inte lösa för stunden! :) korta mycket och länga mycket går inte med min heller, blir mer uppåt och förvirring, dom vill ju alltid lösa situationen men fattar bara inte hur dom ska göra :) hoppas nästa träning går bättre!

2011-02-19 @ 20:56:24
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: Eleonor

Håller med om att de lät tråkigt nog alldeles för mycket tillbaka, tycker man ska vara lite försiktigt de där med att just KORTA galoppen, reglera är en sak, men att bara korta, korta ,korta jämt. Jag satsar mer på ridning framåt! :)



/ Eleonor

2011-02-19 @ 23:34:21
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback