Videoklipp

Från träningen 19/2-11.



Som sagt inte alls nöjd med min egna ridning.
Onödiga kommentarer kan ni behålla för er själva!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Svar; Javisst var dom snygga :) Nää vi fick allt betala lite men man kan väl säga att vi fick dom till väldigt bra pris, hihi

2011-02-19 @ 20:55:44
URL: http://sandraramtzen.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag har tränat för Jonas och han hade samma koncept då med bommarna. Whats up med det? Är karln för lat för att ändra avtstånden el?



Hursom, du har rätt i tt det kanske inte va din bästa dag ridmässigt men jag tycker verkligen att ni ridit ihop er mkt på kort tid. Gustav ser dessutom ut att fullkomligt älska detta ;)

2011-02-19 @ 21:05:44
Postat av: Anna

Superfina tycker jag! Gustav är ju bara föör läcker.. :)

2011-02-19 @ 21:10:30
URL: http://bengtsooon.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ska jag vara ärlig tycker jag de ser JÄTTE BRA ut =) Han ser ju ut att vara lugn o göra de han ska trots sina sparkar ibland. Tänk på huuuur långt du har kommit i ditt jobb med han. Kram

2011-02-19 @ 21:17:02
URL: http://jojjanpojjan.blogg.se/
Postat av: jacqueline

Har följt dig på lite avstånd ganska länge & måste säga att även om detta kasnke inte var den bästa träning så måste jag säga att jag tyckter att ni tsm har gjort ett väldigt bra jobb.

Gustav påminner vääldigt mkt om min häst med kickade & så, så vet precis hur jobbigt & frustrerande det kan vara!

Och kan tänka mig hur svårt det är på en sån häst att först rida "iväg" den för att se samla ihop den. Men tyckte du löste det väldigt bra :):D

2011-02-19 @ 21:30:08
URL: http://amateurriders.blogg.se/
Postat av: Klara

jag tycker också ni är duktiga! trodde att det skulle vara "värre" lät så på dig. tycker inte alls att det ser så konstigt ut. han löser det ju väldigt bra! Ni har verkligen kommit långt, som du säger, tänk hur han var för 1/2 år sedan!!!! STOR skillnad! hoppas det känns bättre imorgon :)

2011-02-19 @ 21:37:52
URL: http://klaralindstrom.blogg.se/
Postat av: linda

Jag tycker din ridning är bra tess, jag tycker mer det är övningen som är helt sjuk? aså varför sånt upplägg, förstår inte konceptet riktigt och inte "målet" med det hela, så nej bättre övningar från hans sida där allting ligger. din ridning var bra, oh gustav va super duktig som verkligen försökte.

2011-02-19 @ 21:46:57
URL: http://lindiisboquiist.blogg.se/
Postat av: mia

jösses jag trodde din ridning skulle va illa när du skriver så! tyckte du redde ut det jätte bra du har ju inte precis en häst som man sätter i en galopp så håller han den takten, beundrar ditt lugn o ja som agt jag tyckte du va duktig o hjälpte faktiskt honom till att göra rätt så mer beröm till dig en hästen hörru! en klapp på din egna axel

2011-02-19 @ 22:02:37
Postat av: Frida

Jag är lite inne på Klaris spår, trodde det skulle vara "värre" :) men som sagt ni löste det riktigt bra ju :)

2011-02-19 @ 22:11:05
URL: http://friduusss.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Aldrig sätt er irl men följt din blogg ganska länge och jag tyckte det såg helt ok ut (:, men de där med att trava över galopp bomarna fattade jag inte? var de inte någon som frågade honom om varför ni skulle göra de? skulle vara ganska kul att veta vrf an gör de ;P

2011-02-19 @ 22:37:29
URL: http://katitsi.blogg.se/
Postat av: Anonym

Visst att man ska ha koll på sin häst, men jag tycker faktiskt att dessa övningar mest måste ha byggt upp förvirring hos hästarna samt att det hade nog varit lätt att få dem att bli negativa och börjat tänka bakåt. Sen så såg ju verkligen bomövningarna på marken livsfarliga ut :O Tycker ni gjorde det jättebra, möjligtvis att du är för hård i handen emellanåt enligt mitt tycke, men överlag jättebra!! Tyckte nästan synd om Gurran så svårt det såg ut, hoppas det blir bättre imorgon :)

2011-02-19 @ 22:39:46
Postat av: Malin

Var nöjd med din ridning, Tess!!!!! Dessa övningar var (enligt mig som bara sett er på film och egentligen varken känner dig eller din häst) helt galet för Gustav! Tycker han sett så lugn, samlad och fin ut på de senaste filmerna, men här ser man redan från början att han är stressad, studdsar med på frambenen än på alla fyra osv. Knepig övning med trav över galoppbommarna! Redan där kan jag tycka att tränaren borde uppmärksamma att han är en häst som denna övning inte funkar så bra på och inte fortsätta "sätta er i skiten". Tycker du ska vara lika nöjd med dig själv som med din fina häst! :)

2011-02-19 @ 22:57:25
Postat av: J

Tycker absolut inte att du ska vara missnöjd. Det är ett otroligt konstigt upplägg och en övning som inte passar en unghäst. Galoppbommarna förstår jag mig inte alls på och dessutom kunde han ju underlättat för de yngre och mer orutinerade hästarna genom att man fick ta ett varv på volten innan räckena. Allt för att kunna göra mer mjuka ökningar/minskningar.

Tycker dessutom att det är superkul att du har blivit Charlies bloggare och att du vågar dela med dig av både framgång och motgång! :)

2011-02-19 @ 23:09:42
Postat av: Sara

Tycker att ni har kommit en bra bit på vägen!! Han ser fin ut och du rider honom bra. Det enda jag undrar är varför du Ibland stannar honom och rycker/drar honom i munnen vid ett par tillfällen? B l a ett där ni ligger fel på hindret.

2011-02-19 @ 23:19:19
Postat av: lisen

Tycker inte alls det är något fel på övningen, vist uppvärmningen med galoppbommarna vet jag ju inget om eft jag inte har nån aning om avstånden, men själva huvudövningarna känns j väldigt normala.

Såklart det inte är lätt för dig, men ta inte på dig hela det ansvaret, han ska ju hjälpa till att lösa det där själv också, det är ju såklart ändamålet med övningen, även om han kanske inte gjorde jättestora framsteg under träningen. Det kommer han ju göra nästa träning, eller nästnästa eller när nu poletten trillar ner. Hans svagheter kommer ju fram och det är ju meningen att man ska pressas lite utanför sin comfortzone, både du och han, och det ser man ju verkligen att ni gör. Helt enkelt snäppet över var ni ligger just nu, och det är ju super att träna en nivå högre - det är ju så ni kommer dit, trots att det är motigt just nu :).

Kan tycka han blev lite hårt korrigerad (säkert tränarens ordination, kunde inte ha ljud på), inte alls sättet att göra det på men det var kanske lite höga krav på att ni skulle göra det felfritt, både från din och tränarens sida - eftersom det som sagt inte är lätt för honom. Men ni kommer ju bara växa om ni fortsätter sikta lite högre och pressa lite på gränserna då och då, så det här kommer ni fixa finfint om ni skulle göra samma övning igen om ett halvår (typ) då kommer du säkert tycka det är piece of cake och inte alls något konstigt upplägg :).

Jobba på bara och ställ inte alltför höga krav på din egen ridning, den ser ju bra ut på filmen, han ska bara hjälpa dig lite mer också ;)

2011-02-20 @ 00:07:06
Postat av: Olivia

Tycker det ser bra ut trots konstiga och svåra övningar! Håller med tidigare kommentarer om att han har blivit jättefin och att du rider honom jättefint :)

2011-02-20 @ 00:52:09
URL: http://oliviagovik.blogg.se/
Postat av: Julia

Hur tänkte tränaren egentligen ? Syns ju ganska tydligt att Gustav tyckte det var jobbigt och svårt.. :s Och vad var grejen med avståndet på bommarna ?! För övrigt så tycker jag att du löste det toppenbra! Du är en duktig ryttare Tess och ni har gjort sånna enorma framsteg du och Gustav :) Det är kul att följa er i bloggen :) Lycka till senare idag!

2011-02-20 @ 03:06:32
URL: http://entin.blogg.se/
Postat av: josse

tyckte det såg jätte bra ut tess,han ökade ju jätte fin och kunde korta sig jätte bra, du e så duktig med honom och ni har kommit en bra bit på vägen:D

2011-02-20 @ 08:08:19
URL: http://uunderstatment.blogg.se/
Postat av: Alexx

tycker att övningarna var bra lydnadsövningar, dessa red jag för flera tränare när jag hoppa. iallafall liknande varianter. Men förstår att det är svårt när ni inte är där i dressyren än, men det är ju bra att ni får jobba på det och tycker inte alls att övningarna är FÖR svåra för gustav utan lagom svåra. Ni får jobba mycket men samtidigt lär ni er utav det. Och jämför med förrut så blir han ju inte ens stressad på samma sätt. Tycker ni löste det utmärkt! Tyckte att han sa bra saker, absolut det där med ben och mindre hand i upptagningarna. Ännu en sak som kommer falla på plats vartefter i dressyren! :) Hoppas det går bra idag när ni får hoppa lite mer bana antagligen! :) Kul att ni har gått så extremt mycket framåt även i hoppningen som klarar av en sådan här övning nu, det hade ni ju inte gjort i höstas! :) <3

2011-02-20 @ 09:10:55
URL: http://alexxkjorsvik.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag tycker att ni skötte er jättebra, båda två! :)

2011-02-20 @ 09:30:03
URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag tycker att det ser superbra ut!

Jag tycker inte heller att det är något fel på övningarna, dom blir lättare ju mer man övar liksom :) meningen är ju att man ska lära sig av dom! och det är väl inte så konstigt att han tyckte att det var jobbigt, men när ni upprepat det tillräckligt många gånger kommer han säkert inte ha några problem alls med det. man ska ju ta sig an utmaningar, pusha sig själv framåt och jag tycker att ni löste det hur bra som helst! skulle man inte pusha sig framåt skulle man ju heller inte utvecklas, och det har ni verkligen gjort! du ska vara riktigt nöjd tycker jag!

2011-02-20 @ 10:43:30
URL: http://fjulla.blogg.se/
Postat av: bella

jag tycker de såg bra ut med tanke på förutsättningarna och de konstiga övningarna! men tycker de va riktigt dåligt av tränaren att säga att du ska stanna han varje gång han sparkar, för då fattar han ju att han får vila när han gör fel, hade ju varit bättre om han hade sagt att d skulle rida in på en volt tills han lugnade ner sig! så jag tyckte att du gjorde ett jättebra jobb med tanke på att din häst inte verkar lättriden alls :)

kram!

2011-02-20 @ 10:46:19
Postat av: Elin

Jag tycker det är synd när alla bara säger efter varandra, tala om att ha en egen åsikt(riktat till de som kommenterat). Har bara sett halva filmen för jag var nyfiken på det de flesta kommenterat och tycker inte alls upplägget var så konstigt, möjligtvis för svårt men inte konstigt, hela poängen är väl att få hästarna lyhörda och lydiga, omställbara och kvicka odetsamma gäller ryttarna.

Och va det gäller galoppbommarna, tyckte jag läste att du jämförde med sken och som det ser ut så handlar det väl bara om att du behöver träna din häst på ett större/längning av steget i galopp, då som du sagt förut att du gärna kortar.

Kom ihåg nu, att jag menar inget utav de här som negativ kritik! Bara en annan tanke :) Keep working, det går framåt!

2011-02-20 @ 11:22:16
Postat av: Sofia

vad var egentligen syftet med att trava över galoppbommar? :S

tycker inte alls du ska vara missnöjd med din ridning. Du löste det riktigt bra! Sedan tycker man att tränaren borde sett att övningarna var lite väl svåra för Gurris. Men som sagt bra kämpat och nu har utvecklats jättemycket!

2011-02-20 @ 11:47:28
URL: http://kumpumaki.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag tycket det ser bra ut, du kämpar bra och Gustav gjorde det bra trots så svåra uppgifter. Tänk tillbaka på hur det har varit. Detta hade ni aldrig löst för ett halvår sen. Bra kämpat!!

2011-02-20 @ 12:47:09
URL: http://walencia04.wordpress.com
Postat av: Matilda

Tycker inte alls att det var så dåligt som du beskrev det! Ni löser det bra både du och Gurra :)

2011-02-20 @ 13:42:04
Postat av: LINA

Ibland trodde jag att jag satt och kollade på min egen häst! Vilka likheter med studsandet och sparkandet bak. http://www.youtube.com/watch?v=lcdCQ3a9Jzs

2011-02-20 @ 14:01:10
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Sara

2011-02-20 @ 14:03:04
Postat av: Sara

Tycker inte heller att det är något konstigt med att trava över galoppbommar. När jag tränade för Anna Emanuelsson sist gjorde vi det fast på volt och med upphöjda bommar. Visst är det svårare att hitta takten, men det går. Gäller att hitta den så inte hästarna galopperar över :-)

2011-02-20 @ 14:06:46
Postat av: Elin

Tyckte ni skötte er jätte bra!! :) Med tanke på att det inte alls är sånna övningar som du tränar annars! :)



Nyttigt också med trav över galoppp bommar så man inte alltid har hjälp av bommar i varje steg. Anser jag. Svårare att hitta takt, men nyttigt med variation. :)

2011-02-20 @ 18:29:56
Postat av: Helene

inget konstigt med övningarna som jag ser det, dock är det ju trist för ryttaren ibland då alla brister i grundridningen uppdagas snabbt som satan.



detta åsido: tycker ni löser det bra och att JNs upplägg är lärorikt. han har rätt i att du behöver använda benden i upptagningarna, det är skillnaden som avgör och det syns även där han blir kort och studsig i avhopp på hinder - du behöver rida mera med benen och mindre med handen.

enda jag kan säga om JN är väl att han kunde jobba med tonen mera,när man tränar hobbyryttare så får man liksom spä på mera och vara mindre neutral i tonen och verkligen mera positiv när det blir förbättringar.



fin på dag 2 och håller med dig om att han jobbar för att lösa uppgiften på ett positivt sätt. kickandet måste bort och han byter och slår om till höger och vänster, men jag ser det som ngn slags kombinerad överslagshandling parat kanske med lite okonsekvent ridning, det blir bättre med träning!trösta dig med att du har en rörlig häst.

2011-02-20 @ 22:05:10
Postat av: Rebecka

jag ser inte alls problemet med att trava över galoppbommar. Jag gör det ofta, blir normalt två steg mellan varje. Bra att variera sig lite tkr jag :)



Ser inte alls så tokigt ut Tess :)

2011-02-21 @ 08:44:04
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Anonym

absolut inget konstigt med övningarna? när man tränar gör man ju det för att bli bättre och starkare, alltså behöver man öka svårighetsgraden och utmana sig lite ibland! :)

2011-02-21 @ 15:14:14
Postat av: Lina

Jag småskrattar lite när jag läser alla dessa kommentarer om att folk inte förstår meningen med att trava över det som dom vill kalla "galoppbommar".

Där ser man bara hur lite folk verkligen vet om sin sport! Att trava över bommar med längre avstånd lär dig att verkligen hålla din häst mellan hand och skänkel, som man alltid ska ha den, precis där den arbetar rätt!



Och måste säga att jag är imponerad över din ridning, ser inte alls illa ut. Du har verkligen gjort ett strålande jobb med hästen och fortsätt så. Ge dig själv inte för mycket pikar, du förtjänar en ordentlig klapp på axeln Tess! :)

2011-02-21 @ 21:44:59

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback