2 januari 2010



Nu är det dags att göra precis som alla andra bloggare och eftersom jag gillar att göra lite som alla andra, så kommer här min årsresumé för året 2010.

Januari
Handlade mest om igångsättning med Gustav som älskade att springa på sina framben, enbart framben. Vi var på Sharpman och provade ut dressyrsadel och fick med oss en brun Kentaur hem, den var billig och i rätt färg så jag var nöjd! Kollade även så att hoppsadeln, Prestige Versaille, låg bra vilket den gjorde.


Februari
Blev en lugn måndad. Var med på en tvådagars hoppkurs för Lotta Björe där Gustav inte alls fungerade och inte betedde sig som vanligt. Åkte som alltid till veterinär Åsa Frykman där det konstaterades att han blivit lite överansträngd i knäna och blivit gallig. Ställde honom hos Kerstin Bindekrans medans jag, familj och pojkvän åkte till Thailand i två veckor ♥ 365 dagar hade gått sedan min största kärlek Cassiopeia lämnade jordlivet.



Mars
Kom hem från Thailand och satte igång en grymt fin Gustav! Red på som vanligt och han kändes riktigt fräsh. I mars gjorde Gustav även sin första tävling, på hemmaplanen Vikbolandets Ryttarförening. Startade en 100cm klass där vi inte riktigt fick till allt mellan hinder, galopp osv så blev hela 20 fel, men nöjd var jag ändå! Hade även en provridning på Gustav i mars. Blev dock inget köp. Jag provjobbade på ICA spiralen i två dagar och blev sedan provanställd :-) Jag och Marcus firade 1 år tillsammans ♥


April
Gustav gjorde på riktigt premiär på tävlingsbanan. Startade 100cm klasser med 16 respektive 12 fel. Det var väl även i april som jag började tröttna lite på min kära häst då varje ridpass slutade i tårar. Han var en riktigt hejare på att bocka och vägra arbeta ;-) Jag fortsatte dock att kämpa och jobbade honom väldigt mycket i pessoaselen och med tömkörning.


Maj
Började måndaden med en felfri runda tillsammans med Gustav i en 90cm klass på Hageby Ridklubb!! Vår första nolla, skaplig känsla! Oj så lycklig jag var hihi Gustav fyllde hela 5år i maj också. Det var även under denna månad som jag tog kontakt med Björn Svensson om tillridning. Den 10 maj flyttade Gurris till Uddens Gård för att bli uppfostrad av Björn. Under första tiden hos Björn skötte sig Gustav exemplariskt och jag började åka dit en gång i veckan för att rida lektion för Björn.



Juni
Under sista veckan i maj och början av juni var jag hos Björn och red Gustav mellan 2-3 dagar i veckan, allt fungerade helt kanon! Gurris kom hem 10 juni och blev sprakad och skadad i hagen 11 juni. Flyttade då honom från Örminge Gård till Ljunga Gård. Hade honom 10 meter från huset och han fick gå och beta sig tjock i en bra sommarhage. Red ganska mycket med min fina vän Klara hihi Gurris blev frisk och jag började rida honom som vanligt - han gick kanonbra!


Juli
Började hoppträna för Björn på Fursta Gård. Åkte till Falsterbo med min vän Klara ♥ och shoppade upp hela min sommarlön hihi Jag och Golden Poem firade ett helt år tillsammans, puss på honom! Träningen gick för övrigt riktigt riktigt bra.


Augusti
Började träna dressyr för Karina Möller och blev frälst! Gustav gick som en klocka och för första gången kunde jag sitta ner i sadeln på honom utan problem! Tävlade två tävlingar med blandat resultat, 8 fel, 12 fel, 4 fel och 12 fel. Debuterade 110cm med det sistnämnda resultatet och det kändes ganska enkelt! Åkte på en romantisk weekend till Göteborg med älsklingen hihi



September
Jag blev ännu ett år äldre, suck. Flyttade hem Gustav igen till Örminge Gård. Börjde rida mer dressyr och markarbete vilket visade sig vara riktigt bra för hoppningens skull. Gjorde en tävling med 8 fel och en skitrunda i 110cm. Men svårt att vara arg på Gurr.. I övrigt var september en lugn månad med massa jobb på ICA! Blev dessutom fast anställd på ICA..


Oktober
Hade dåligt med tid för häst och annat, jobbet tog över allt. Det var också då det började gå sämre igen med ridningen. Började rida med hackamoor som fungerade första veckan. Klara började alltmer ta över ridningen, framför allt hoppningen. Dom var extremt fina tillsammans! Ungefär då bestämde jag mig för att sälja honom..


November
Började månaden med en FELFRI runda i 110cm tillsammans med Klara, glädjetårar ♥ Ridningen gick allt bättre och Klara fortsatte hoppa Gurrisen. Gustav var nu ute på annons och telefonen ringde ganska oavbrutet.. Flyttade (äntligen) till Fursta Gård!!! Allt blev förändrat. Hästen blev lugnare, mer social och mer lättriden. Jag mådde bra och trivdes för en gångs skull med att åka till stallet. I slutet på november hoppade jag Gustav själv för första gången på 2 månader och känslan var obeskrivlig! :-)


December
Fortsatte träningen och allt bara gick så fantastiskt bra! I mitten på december beslutade jag mig för att ha kvar honom. Men innan det hade jag två provridningar, där den ena kändes ok. Men eftersom jag beslutade mig för att ha kvar honom blev de aldrig något av de. Ställde av Gurrisen på vintervila efter lucia.




Årets debut
Måste vara Klara & Gurras debut ihop, felfri 110.

Årets största framgång
Att jag vann över mig själv och klarade av ridningen på Gustav.

Årets roligaste ögonblick
Nollan i Hageby.. Oförglömligt

Årets roligaste minne
När Marcus ställde upp som hästskötare på tävling, de va såå härligt!

Årets tankeställare
Ta inte saker förgivet, stressa inte. Njut av allt du har omkring dig!

Årets inspiration
Björn Svensson. Utan honom hade Gustav varit såld för länge sen!

Årets mäktigaste känsla
Åter igen, Klara & Gurras tävlingsdebut! Jublet efter 110 rundan..

Uppnådda mål under året
Inga direkta, hade för höga. Men ja är nöjd ändå :)


pussis tess


Kommentarer
Postat av: Malin

Har följt bloggen ett bra tag nu. Många gånger när man gått in och läst här har man suttit med gråten i halsen och känt att man bara vill ge dig en stor kram och säga att det ordnar sig. SOM du kämpat med din lilla häst!! Helt fantastiskt! Och det är helt underbart att läsa att det går så bra för er nu att du har bestämt dig att ha kvar honom. Jag hoppas 2011 blir ert år, med massor av framgång, men framförallt, med massor av glädje. Det förtjänar du om någon! :)

2011-01-02 @ 21:34:21
Postat av: elinor

Hej!



Vem har gjort din header?



Jätte snygg, kan man köpa en header från den som gjort den?



Svara i min blog eller på min mail är du snäll.



Mvh Elinor

2011-01-02 @ 23:25:56
URL: http://engelstoft.se

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback