27 januari 2011

Lättare hoppträning stod på schemat idag för Gustavs del. Byggde upp lite styrke- och lydnadsövningar, skönt att ha ridhuset för sig själv hihi. Med tanke på att detta var första ordentliga hoppningen på nästan 2 månader så blev de inte så högt eller så mycket. Gurrris var riktigt fin idag, redan från framridningen! Körde bara massa lösgörande under framridningen i ett friskt tempo och med en låg nacke, volter och serpentinbågar. Samma tänk i galoppen, varierade sitsen mellan att sitta ner och stå upp, i ett ganska friskt tempo med låg nacke. Känslan var riktigt härlig! Galopperade även fram över tre bommar med 6,5 m emellan för att få en bra känsla.

Övergick sedan till att hoppa fram honom på volt med en bom - 3m - räcke - 3m - bom, i båda varven där målet var att ha honom lika låg i nacken som under framridningen och bara kunna rulla på i en bra galopp utan att ha för mycket i handen. Jättefin i vänstervarv, något hög i nacken men fin i handen. Svårare i höger då han lätt blir hög, sparkar och tappar rygg, men ändå en bra känsla. Hoppade sedan en 3-kombination på långsidan med räcken på 6,75 m avstånd. Lite trångt alltså, men bara för att han skulle få jobba på att inte bara rusa egenom, mycket duktig! Tog studs någon gång ibland, men annars fin! Red sedan en annan linje med ett räcke in snett från hörnet, böjd linje 17,5 m till oxer 10m till oxer. Skulle rida på 4 alt. 5 galoppsprång till första oxern sen bara rulla på med två galoppsprång till nästa. Suuuuperfin! Med tanke på dom låga höjderna (max 80cm) så blev det lite långt på distanserna, men han klarade ut det galant. Avslutade med att sätta ihop allt till en liten bana. Är en helt annan ridkänsla på honom nu, han känns mer försiktigt och lyssnar!!

Sammanfattning, riiiktigt nöjd med Gurkan idag som får två guldstjärnor i protokollet idag ♥
Att tänka på:
• Inte korta galoppen förmycket, våga rida på honom framåt. Har en tendens till att rida honom lite i undertempo.
• Händerna, våga lätta och inte fastna i samma position. Våga gå fram med handen över hinder, utan att de går fortare efter.
• Efter hindrerna, vara mer noggran och snabbare i reaktion tillbaka. Orka rida galoppen även efter hinder.

Film i separat inlägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback