Videoklipp

Från dagens (200111) dressyrträning för Karina Möller.



Gustav var inte på humör idag, lite som jag. Med ridning är det oftast så att det är tre steg framåt - och två steg bakåt, om vartannat. Idag fick vi ta ett steg tillbaka! Gurris var spänd och ville inte alls ha någon kontakt med bettet, utan ville hellre springa på och sparka emot skänkeln. Eller så hade jag 700 kg häst i handen, det var typ bara att välja vilket jag ville ha. Med min sega kropp idag så kanske det inte var optimalt att rida lektion..

Hur som, i skitten låg fokus på att komma fram till handen och bettet, våga ta ett stöd och runda sig för innerskänkeln. Inte helt lätt, men vi fick till en bra skritt emellanåt! I travarbetet fick vi lägga om fokusen från förra träningen då jag satt ner hela lektionen och kortade honom. Nu blev det lättridning i lite övertempo och övertydliga ledningar för att få honom slappna av, komma upp med ryggen och acceptera arbetet. Sjukt jobbigt idag då han ofta slog ifrån med huvudet och sedan drog ner huvudet som gjorde att jag hamnade i obalans. Galopparbetet fick vi också lägga om fokusen på, från att ha en kort galopp till att stå i trepunktssits och verkligen få honom komma nedåt-framåt. Höger är så vidrigt jobbigt! Men vi kämpade och vi tog oss egenom träningen med några bra stunder.

Till nästa lektion ska jag jobba honom såhär, övertydligt och övertalande. Accepterar han ska ja börja korta, men väldigt lite.
Jag måste träna min sits, orka sitta tillbaka - även när det blir jobbigt. Jag måste bli snabbare med mina uppgifter.
Så vi båda har helt enkelt lite att jobba på till nästa gång, vilket är bra!

Trots att det inte var världens roligaste lektion känner jag mig fortfarande extremt peppad för att fortsätta, vilket är en possitiv förändring hos mig - jag bröt inte ihop! :-)

Klippte ihop en film, med enbart de bra stunderna från lektionen, de dåliga håller jag för mig själv ett tag hihi ;-)


Kommentarer
Postat av: Alexx

vad duktiga ni är. Tyckte han såg finare ut nu stundtals än förra gången, iaf för ögat! Kul att det går framåt. Dock skulle jag personligen inte kalla det där övertempo utan normalt tempo, det tempot ska man ha när man rider lättare program som ni ska göra. Visst att man kan ha samling i det men tempot och att visa framåtbjudan är jätte viktigt för att uppnå höga poäng. Nu ska ni ju inte ut och tävla än men tänkte bara dela med mig :) Fortsätt kämpa! tror på er nu! :) :) Längtar tills vi kan ut och tävla dressyr ihop!

2011-01-21 @ 08:13:38
Postat av: Cilla

När kommer resten utav bloppis-sakerna upp? :)

2011-01-21 @ 14:00:14
Postat av: Emma

Jag tycker också att det här var bättre. Kanske inte superkänsla, men en del pass är svett och tårar! Helt rätt tempo tycker jag också. Ha ha, han får ju jobba så att han inte hinner fundera ut hyss!

2011-01-21 @ 17:10:34

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback