19 juni 2011

Dagens arbetspass gick otroligt smidigt och bra, trots många sega timmar. 08.30 - 16.30 var det som stod på schemat idag, därefter väntades det stall och dressyrträning!

Dressyrträningen gick så bra! Han kändes hur lätt och fin som helst i handen, verkligen medgörlig. Var verkligen roligt att rida idag  :) Vi jobbade ganska mycket med galoppen och galopparbetet idag. Utmanade honom lite och aktiverade hjärnan ordentligt. Började med att få honom ta min skänklar ordentligt genom att öka och minska galoppen - utan tygeltag. Sedan testade vi gränserna lite genom att rida lite förvänd galopp. Detta är andra gången Gustav  gör detta och han gjorde det bra mycket bättre än vad vi trodde!!

Ska nu fortsätta jobba med de lösgörande arbetet och få honom att lyssna bättre på mina vikthjälper och skänklar så jag inte ska behöva använda mina händer och armar så mycket. Ska även, de dagar han känns lugn och så här tillfreds som han var idag, jobba honom lite lätt i förvänd galopp. Känns mycket bra! Som sagt, det var riktigt roligt att rida idag :)

Film kommer imorgon, youtube är otroligt segt ikväll!


Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej!



Tycker du är jätteduktig och jäklar vad du har utvecklat Gustav till en drömhäst!



Du brukar ha så himla bra träningstips här ibland så jag tänkte bara fråga om du hade ngt tips till mig..



Min häst är väldigt stel. Det är främst i höger varv det märks då hon skjuter in rumpan och den är i princip omöjlig att trycka ut på spåret igen. Tänker jag öppna och ramar in så petar inre bakbenet iväg på ett eget spår ändå. Slutar oftast med att jag sitter och viker mig i sidan och håller för mkt i innehanden (liksom lägger över handen över mankammen).



Det blir svårt att få till bra vändningar mot hinder i höger varv då hon genar och nästan vänder med bakdelen före.



Har du ngt bra tips för att träna bort detta? Gärna en galoppövning då det är där hon ännu är svag. Kanske någon övning som gör hästen mer uppmärksam för sidförande hjälper?



:)

2011-06-20 @ 14:43:07
Postat av: Niles

Ser kul ut! Vet någon vem FOki är?

2011-06-20 @ 15:10:47
URL: http://dirtyhome.blogg.se/
Postat av: Rebecka

härligt!

Förvänd galopp är jättenyttigt :)

2011-06-20 @ 20:52:23
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback