Läsarfråga

Snälla, kan du inte svara på min kommentar om flippanbettet?? Varför har du börjat rida på de, hur är Gustav på de jämfört med andra? Funderar på att testa detta bett nämligen..

- Har nog missat din kommentar tidigare, förlåt. Jag började rida på Flippanbettet då han kändes svårriden på det tredelade jag hade innan. Han hängde i handen, blev tung och svårreglerad. Frågade då om råd bland olika folk och många rekomenderade Flippanbettet. Fick då prova ett rakt Flippanbett av en vän och jag kände stor skillnad med en gång. Han blev lättare i handen, då även jag vågade lätta på ett annat sätt. Jag får tillbaka honom mycket lättare och snabbare på detta bett.

Har bara provat detta eftersom det kändes så bra beställde jag ett eget med en gång. Har ridit Gustav på tredelat med fasta ringar innan, rider nu med rörliga ringar (tredelat) i dressyren och markarbetet. Har även köpt ett rakt bett med rörliga ringar som jag ska prova någon dag denna vecka då min tandläkare rekomenderade det då han lätt blir sårig i mungiporna.

Jag tycker det är värt att prova! Men som sagt, prova genom att låna av en vän eller liknande innan du köper. Bettet är ändå ganska dyrt och det vore tråkigt att köpa det om den sen inte skulle funka :) Gustav funkar toppen på det just nu och både han och jag verkar trivas me det! Hoppas det svaret duger, lycka till!


Kommentarer
Postat av: Anna

Kan du inte fortsätta med att skriva om tävlingsplatserna? ditt intryck av dom :)

2011-06-12 @ 23:04:00
Postat av: emma fors / forzi.blogg.se

kan ju även säga att jag är toppennöjd med mitt flippanbett! har en häst som precis som gustav, hängde lite. men så gojsade hon runt mycket med tungan och höll på och det lugnade sig direkt med detta bettet då hon trivs mkt mer med detta i munnen, med detta bettet är det viktigt att inte bli kvar i handen för då kan det bli lite stumt tycker jag, så om man vet hur man rider med ben och lite hand = THIS IS BETTET FÖR DIG! :) hehe :)

2011-06-12 @ 23:42:10
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: linda

Tess vad ger repnosgrimman för effekt i ridningen? :) kan du inte berätta lite om den?

2011-06-12 @ 23:42:17
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Moa

Ja, det känns superkul! Tack! :) Och vad kul att det känns så bra med Gustav! Ni är superfina tillsammans! :)

2011-06-13 @ 15:10:10
URL: http://mgwhorses.blogg.se/
Postat av: Anna

Tack för svar:)

2011-06-13 @ 16:33:08

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback