Tävling Vikbolandets Ryttarförening

Usch, ingen bra start på denna dag. Försov mig och vaknade med världens allergi och förkyldning! Hann inte äta någon frukost utan åkte direkt till stallet, gav snyggingen sin frukost innan jag knoppade manen.


110 cm bed A
Han kändes väldigt trött och lojj på framhoppningen, så hade inga förhoppningar alls. Blev otroligt chockad när han hoppade mig ur sadeln på hinder ett, då vaknade jag till lite. Kändes jättebra linjen 2 - sex galoppsprång till 3 - fem galopsprång till 4. Tröttheten i honom märktes efter hinder fyra, när han inte riktigt ville komma tillbaka utan drog upp nacken och började små sparka. Tanken var framåt och när vi red emot hinder 5 stod han emot lite så fick gå på lite med spöet då han ignorerade skänkeln. Hoppade stooort över! Jättefin även på planket hinder 6 samt 7a och 7b. Sen skulle de vara 6 kontrollerade språng till hinder åtta. Men jag var inte tillräckligt snabb i min förhållning och Gustav var för trött för att vara kvick i sina ben. En jätteliten snudd på bommen som föll, bara otur, den kunde lika gärna legat kvar. En trött Gustav hoppade även över sista hindret, nr 9 felfritt. Så 4 fel, men jag är jättenöjd!




Han har hoppat så otroligt bra på dessa två dagar. Jag har vågat använda hans galopp och ridit framåt istället för att hålla tillbaka och smygrida. Det var idag som min sjuka kropp tillsammans med hans trötta kropp inte riktigt gjorde en 110 % bra runda. Men han har vuxit så enormt både i huvud och kropp, allt känns så himla enkelt just nu! Om man kollar tex dagens 110 så var det endast en två nollor i grunden på 17 starter. Dagens bana krävde koncentration och planering, mycket relaterade avstånd och linjer.. SÅ jag är mycket mycket nöjd! :) Nu blir det två tävlingsfria helger (skönt!) innan det är dags för vårat första meeting!

Kommentarer
Postat av: Jenni

Ni e duktiga ni! Vilka fina rundor ni gjort i helgen :)

2011-06-12 @ 15:37:18
URL: http://jennikristensson.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Härligt :-D

2011-06-12 @ 21:58:08
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Maria

Härlig runda idag med!! Skoj att det börjar släppa allt nu!! Bra kämpat under alla motgångar =)

2011-06-12 @ 22:21:49
URL: http://walencia04.wordpress.com
Postat av: Mellis

Fin han har blivit Tess !!!

2011-06-13 @ 07:15:19
URL: http://jmellstrom,wordpress.com

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback