Tävling Linköpings Fältrittklubb

Årets första tävling är avklarad!
Gud så underbart det var att få vara ute på tävlingsbanan igen, kändes som evigheter sen! Senaste starten jag och Gustav var ju iofs i september, så det var ju ett tag sen.. Hur som helst, idag åkte vi till Linköpings Fältrittklubb på en regional hoppning. Blev en tidig morgon i stallet för att morgonfodra, packa transporten och lasta in häst. Var på tävlingsplatsen strax före 9, vilket var super då jag hann gå banan i lugn och ro och även titta på de 4 första utan att stressa.


100 cm bed A.
Galet taggad häst! Tog ut honom ganska tidigt så jag skulle hinna skritta fram ordentligt och försöka jogga honom lite då framhoppningen var trång och liten. Väldigt mycket på tå och han bockade så fort det kom en häst nära, pucko! Väl inne på framhoppningen var han superfin, taggad och bara letade hinder. Hoppade bara tre språng och i alla tre språng så låg jag på halsen efter, han hoppade mig helt ur sadeln nästan! När jag väl fick komma in på banan började han studsa lite och ville inte riktigt gå fram, när jag väl fick honom i galopp så var det likadant som på framhoppningen - han letade hinder! Extremt taggad och han tog nog inte en enda förhållning, de gjorde att han hoppade lite flackt på hindrerna och när jag la om benen så blev det lite springit iväg emot hindrerna då jag inte hade honom mellan hand och skänkel. Men sån skillnad de är på honom, tittade inte på nått och bara älskade det!! En felfri runda och en superbra start på dagen! Dock var jag inte nöjd med min ridning..


110 cm bed A.
Mycket lugnare och mer harmonisk till denna klass. Bytte ut silikonbettet som jag red med i första, till hans vanliga tredelade bett med fasta ringar. Fick en bättre känsla i munnen! Framhoppningen var sjukt rörig så hoppade bara en gång på räcket och en gång på oxern, sen gick jag ut. Hade honom lugn och fin innan jag gick in på banan och med en possitiv inställning. När jag fick startsignal dummade han sig precis som i första klassen, studsa och ville inte gå fram. Fick en galopp och glömde lägga volten som jag planerade! Typiskt mig, de gjorde att jag inte hade en bra galopp fram till hinder nr ett och blev för stum i handen = nedslag. Men resten av banan så red jag verkligen och även på min största skräck (oxer-räcke kombination 4 framåt till oxer) så satte jag mig ner och verkligen red och han fixade det kalas! Älskade häst ♥ Fick en sån härlig känsla i den här klassen och allt kändes så kul och enkelt! Fyra fel blev resultatet, men så mycket mer nöjd i denna klass.




Märker verkligen en enorm skillnad på honom sen i höstas och de är så kul att rida honom nu! Ser fram emot vårens tävlingar så mycket just nu. Även fast vi bara ska åka på skolrundor under våren så känns de som en helt annan häst och det är för en gångs skull - roligt att rida :) Han var ju dessutom en stjärna som stod helt still i transporten, ensam, hela dagen!!  Filmer kommer i separat inlägg!


Kommentarer
Postat av: Tove

grattis till nollan, och framförallt till den fina rundan i 110!

Han ser verkligen ut som en annan häst på filmerna nu, uppmärksam och intresserad, pigg och framåt men rädd om sig... Du har gjort ett helt enormt jobb, och jag är så glad för din skull att du nu kan börja ha kul från det arbete du lagt ner. DU är värd all framgång!



Jag fortsätter beundra din styrka och kämparglöd, och hoppas att gurra fortsätter i samma fantastiska utveckling. Grattis igen Tess, jag hoppas att detta blir ERAT år! :D

2011-03-12 @ 18:59:44
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Grattis! Jag såg din runda i 110 & det såg verkligen kanon ut :)



Roligt att se er "live" också efter att ha följt din blogg typ ett år :)

2011-03-12 @ 19:24:47
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Caroline

Grattis! Va härligt att komma ut på tävlingsbanorna igen!!!

2011-03-12 @ 19:44:32
URL: http://littleworldof.blogg.se/
Postat av: Jennie Kristensson

Gud vad roligt för dig/er! Ni förtjänar det verkligen!

2011-03-12 @ 19:47:44
URL: http://jdressyrfjant.blogg.se/
Postat av: Sanna Olsson

Grattis! Vad fina ni är :)

2011-03-12 @ 20:09:36
URL: http://sannaaaaolsson.blogg.se/
Postat av: m

SÅÅÅÅÅ GLAD FÖR ER :D

2011-03-12 @ 21:20:20
URL: http://nilssonmelinda.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Grattis, vilka framsteg ni gjort! Syns ju på resultaten men ska bli så kul att få se filmen med. Så glad för er skull, nu är ni ett team! :)

2011-03-12 @ 22:12:22
URL: http://escana.blogg.se/
Postat av: Tilda månsson

Vad roligt för dej :D jättegrattis. Du har fått jättefin ordning på honom, det förtjänar du verkligen :)

2011-03-12 @ 22:23:04
URL: http://tildamariaemile.blogg.se/
Postat av: Anonym

Grattis, vad kul :)

2011-03-13 @ 00:02:58
URL: http://sofiaiaa.blogg.se/
Postat av: Alexx

du var så duktig Tess, det såg så proffsigt och fint ut! Så kul att se hur fina ni var. Sen tycker jag och johanna att du ska åka till vikbolandet och tävla dressyr, L:B1 an. Vi tänkte försöka rida den! (:

2011-03-13 @ 11:14:33
URL: http://alexxkjorsvik.blogg.se/
Postat av: Hanna - TÄVLING Vinn Ridstövlar :D

Grattis ! Vad kul ! :D

2011-03-15 @ 18:17:17
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: Malin

Dig känner jag igen från Linköping! ;) Minns jag inte helt fel gillade inte din häst min skimmel riktigt... ;)

2011-03-17 @ 16:07:51
URL: http://spotlighten.blogg.se/
Postat av: Anna

Kul ! Grattis :)

2011-03-20 @ 14:31:45
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback