Dag 2

När och varför jag började rida .

Jag började rida på ridskola när jag var 5 ½ år, då satte jag min fot på Hageby Ridklubb för första gången. Men, det var faktiskt inte första gången jag satte mig på en häst.

Jag fick ofta sitta upp på de snälla nordsvenskarna som fanns ute på mormor och morfars land när jag var liten. Snällare hästar fick man nog leta efter! Första gången jag satt på en av dom, var när jag var 8 månader gammal. Totalt orädd var jag och tjatade alltid till mig att få rida totton. Det har jag själv såklart inget som helst minne av, utan detta har jag fått berättat för mig på senare år.

Jag vet inte riktigt varför jag började rida egentligen. Jag lekte alltid med hästar i olika former som liten, målade och ritade hästar som en galning och antagligen så hade jag väl "intresset". Jag vet att när jag hade fyllt 6 år så sa jag alltid att jag någongång skulle ha en egen ponny, han skulle vara vit och heta Milton - och vi skulle vinna allt. Det var inte någonting jag sa en gång, utan mer eller mindre varje dag ett bra tag!

Dock blev det ridskolan för mig från 5½ års ålder tills jag fyllde 15 år faktiskt - utan någon vit Milton
Jag fick dock min första sommarponny när jag var 8 år, den hade vi på mormor och morfars land. Tyvärr var det en jätte elak liten B-ponny som jag alltid ramlade av. Som längst tror jag att jag satt på honom i 13 minuter som max innan jag åkte av och sådär höll det på, varje dag. Jag knäcke både näsa, armar och ben tack vare honom. Någon gång tror jag att vi kom fram till att jag åkte av totalt 56 gånger på honom, bara den sommaren! haha men jag var aldrig rädd och trots att blodet rann från näsan hoppade jag upp igen, "det var ju roligt". Ung och dum!

När jag var 9 år fick jag min första medryttarhäst, en nervig liten arab vid namn Pendue ox (tror han hette så). Han var arab från topp till tå, men det var på honom jag lärde mig extremt mycket, till exempel att du inte kommer någonstans om du inte har tålamod. Denna lilla häst hatade att hoppa, jag minns att jag hoppade av från honom och hoppade hindrerna brevid honom, sprang över bommar med honom. När han tillslut sprang över bommar och hinder med mig brevid så hoppade jag upp och provade att hoppa och tro det eller ej så fungerade det utmärkt! haha 3 dagar i veckan i nästan två år vet jag att jag hade denna lilla häst.

När jag fyllde 10 år, då fick jag min första egna ponny, Ginger.



Jag har alltid älskat hästar och ingen av mina föräldrar har ridit eller red på den tiden så det var nog helt enkelt bara så att jag hade intresset, var envis och visste vad jag ville :)

Kommentarer
Postat av: Ida

Vilka år red du på hageby? Jag red också där ett par år!

2011-11-05 @ 12:16:29
URL: http://morrlin.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fina ginne<3

2011-11-05 @ 15:40:52
Postat av: andréa

Jätte fin blogg :)

2011-11-05 @ 20:40:54
URL: http://berryd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback