2 oktober 2011

Fortfarande väldigt besviken sen igår. Har så svårt att ta kritik när inte ett enda possitivt ord kan komma med i kritiken! Därför känns det otroligt tungt att försöka se fram emot nästa dressyrtävling -jag menar, även om han nu går bakom lod så är det ju ingenting jag hinner få ordning på tills nästa tävling om två veckor? Och även nu om han "hela tiden går bakom lod" så kan väl domaren vara så jävla proffisionell att skriva åtminstone ett "bra försök, kämpa på" eller något? Nä, fy, just nu har jag sånt agg emot dressyrtävlingar & dressyrdomare så det är sjukt!


Ja, jag vet att många håller med nu att "men han går ju faktiskt bakom lod" osv, så är det ingen nyhet för mig. Det är inte de jag diskuterar heller utan domarens ton emot en på en träningstävling. Hur som, nu ska jag försöka släppa det och träna vidare.. Ta skiten och kom igen bara! :)


Jag har iallafall strukit mig ifrån den lokala tävlingen om två veckor. Inte åker jag och betalar 300 kr för att rida för samma domare igen och få skit kastat i ansiktet, glöm det! Hade det varit en annan domare hade jag åkt för träningens skull. Men nu vägrar jag! Sen får ni säga vad ni vill om det ;) Jag gör det bara inte. Träna träna träna är det som gäller nu! Höja upp huvudet på ungkarln och försöka hitta en bra takt.. KÄMPA!


I mina ögon är du perfekt

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tycker att du gör helt rätt, finns ingen vits med att rida för samma domare om hon i te gillar hästen. Tyvärr är det så att man får välja vilka tävlingar man rider beroende på domaren. Vilket kan vara lättare när man själv är inne i den "världen". Men det är bara att fortsätta att kämpa vidare och tyvärr får man borsta av sig detta och fokusera vidare:)

2011-10-02 @ 12:52:18
URL: http://mea84.blogg.se/
Postat av: IDA

I mina ögon är ni också perfekta! Strunta i tråktanten, hon hade säkert bråkat med sin man eller något och behövde ta ut det på någon, tyvärr dig i detta fallet. JAG tycker att ni var väldigt fina, småmissar gör vi alla ibland :) Keep going strong!

2011-10-02 @ 12:55:44
URL: http://ohyees.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Det förstår jag o jag hade inte heller åkt.

Nu får du mer tid att träna o bli ännu bättre :-D

Sluta aldrig tro på dig själv!

2011-10-02 @ 13:04:55
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Amanda

Bra skrivet tess, kämpa på! I mina ögon är ni ett perfekt par!

2011-10-02 @ 14:09:10
URL: http://amandaaniilsson.blogg.se/
Postat av: Lina - Tävla om swarovskiarmband från Butik Quse

vissa hästar går naturligt bakom lod och jag tycker inte alls det där ser så illa ut som domaren verkar tycka! har en tjej som är skitsvår att få fram nosen på och som lätt knäpper av, och det tar tiiiiiid att få bort. kämpa!

2011-10-02 @ 15:03:34
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Tessan

Tråkigt:( vad var de för domare då?

2011-10-02 @ 17:44:30
URL: http://tesskarlsson.blogg.se/
Postat av: Camilla

Tråkigt hur det blev, men det är bara att tagga om och jobba på!

2011-10-02 @ 17:57:12
URL: http://camfra.blogg.se/
Postat av: Publik

Jag var där och såg ritten och tyckte domaren gjorde en rättvis bedömning. Som du själv och andra skrivit var han bakom lod i många moment och i en del avbrott gick han emot hand och skänkel. Men det som drog ner mycket i poängen var TAKTEN! Det var mycket taktmissar och det drar ner poängen. Tror det var därför du tyckte det var konstigt att vissa ponnyer som inte gick helt korrekt i form fick bättre poäng än dig, de hade en mycket bra grundtakt utan missar. Sen galoppdelen iaf i Lc:2an var det mycket missar, det blev galopp där det skulle varit avbrott till trav, diverse byten och jämfotahopp och då blir det ju tyvärr 1or eller 0poäng eftersom du inte visat rätt moment.

Det är bara kämpa på och ta nya tag, det är ju genom kritiken man utvecklas?!!

2011-10-02 @ 18:47:11
Postat av: Publik

Sen kan ju inte domaren döma "snällare" för att det är en träningstävling? Hur kul skulle du tycka att det var om hon gett dig runt 60-65% och när du sen kommit ut på riktig tävling bara fått 50%? :)

2011-10-02 @ 18:53:28
Postat av: Åsa

Kämpa vidare, låt inte en surtant knäcka dej. Tycker du ska vara med på ytterligare en dressyr träning, tävling och höra vad nån annan domare har att säga. hejja dej !

2011-10-02 @ 19:35:58
Postat av: Anonym

Nu tycker jag att du får sluta.



Har själv ridit för denna domare och nog för att hon är hård men hon är också rättvis. Första gången jag red för henne fick jag 57% på en häst som gått betydligt högre klasser (kändes piss) men istället för att gnälla läste jag kritiken, tog åt mig av den och red för henne tre veckor senare. Vi fick 65,5% den gången.



För din egen skull vore det betydligt bättre om du bara släppte den "orättvisa" bedömningen (om hon dömer som hon alltid gör så lär hon varit lika mot alla) och rider igen om två veckor. Det verkar inte som att du motsätter dig kritiken utan bara att det inte nämndes något positivt så varför bråka om det? Du skapar bara begränsningar för dig själv.

2011-10-02 @ 20:56:05
Postat av: Anna

Bra skrivet, talaren ovanför! Försök att inte hänga upp dig tess utan se det som konstruktiv kritik. LÄRA istället för att bara kritisera domaren!

2011-10-02 @ 22:15:10
Postat av: linda

jag förstår inte folks kommentarer, för om hennes häst alltid går bakom lod så hade ju hennes tränare med påpekat det jämt?! om folk bara kunde sluta tro att dom vet och kan så mycket när dom står på backen!

2011-10-02 @ 22:15:22
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fast om kritiken inte är rättvis finns det väl inget där att lära...?

2011-10-02 @ 23:17:45
Postat av: Anonym

Nej nej nej. kämpa du är vekligen en super duktig ryttare, tänk att domaren inte har en susning om din och Gustavs bakgrund! Tycker att du är super ambitiös som ger dig ut i dressyrens jävla bedömnings sport med en hopphäst! du har inte den lättaste hästen ! :)

2011-10-03 @ 01:02:53
Postat av: Maria

Jag är författare till den här kommentaren; 2011-10-02 @ 20:56:05 så jag svarar väl på det som skrivits efter det. Det är viktigt för mig att vara tydlig då syftet är att förklara, förstå och att vara "framåtdrivande". Det finns inget egenvärde för mig att försöka trycka ner någon.



Hur som helst.



Linda; Bara för att hästen inte går bakom lod på träning så behöver den inte gå perfekt på tävling, det förstår ju alla. Tävlingsnerver, orutin osv spelar så klart in. Dessutom så tror jag att det första steget för den här hästen är att hitta takten, något som TK och hennes tränare troligtvis jobbar hårt med. Hur det än är så är det inte domarens uppgift att bedöma potentialen eller hur hästen eventuellt går på träning. Domaren ska bedöma det h*n ser.



Ni anonyma under; Det har inte framkommit att TK är missnöjd med kritiken, bara avsaknaden av någon positiv kommentar. Men är man över 18 så får man faktiskt tåla att om det inte står något positivt. Då kanske det inte finns något positivt att säga just den dagen. Jag kan själv ta oerhört illa upp av sådana protokoll, men vill man bli bättre så får man gråta en skvätt och helt enkelt bli bättre. TK verkar ha gott om stöd omkring sig som kan peppa och heja. Domarens uppgift är att bedöma ritten, inte hur ekipaget utvecklats, eller hur mycket ryttaren kämpar, eller potentialen.

2011-10-03 @ 08:08:39
Postat av: Sara Carlsson

Men är det inte bra mycket bättre att verkligen kämpa med det som var negativt och träna, träna träna på det tills nästa tävling och då bevisa att ni faktiskt är bra, har tagit åt sig kritiken och försökt att göra det bättre? Knäpp domaren på näsan istället för att stryka dig!

Som du skrev "släpp skiten och kom igen bara", men gör det då. Visa att ni kan och kämpa för att vinna den domarens poäng :)

Du vet väl att ni kan? ^^

2011-10-03 @ 12:11:50
URL: http://carlssonpataket.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback