Golden Poem

Såg att det var några stycken som ville se hur Gustav förändrats sedan jag köpte honom. Och visst, eftersom jag har löjligt mycket bilder och filmer på honom så kan man faktiskt se en skaplig förändring, ja det tycker iallafall jag. Så nu har jag suttit hur länge som helst och knåpat ihop detta lååånga inlägg, hoppas ni orkar ta er egenom hela! :)




Golden Poem ak. Gustav, 3år 2008.


Golden Poem provred jag 3 juli 2009 hemma hos min vän Alexandra Kjörsvik. Det är familjens egna uppfödning och jag har följt honom ganska länge. Det kom lite som en slump att jag provred honom.



Gustav besiktigades 10 juli 2009 utan anmärkning och flyttade hem till mig 11 juli 2009. Redan andra dagen hemma, den 12 juli blev han sparkad i hagen och fick ett otäckt sår. I en vecka var han halt och fick gå i sjukhage, bra start!? Första halvåret sedan minns jag att han var otrolig seg och riktigt sådär "grön bebis" i allting, både ridning och hantering. Hade stora problem med att sitta upp på honom, då han antingen sköt rygg, stegrade eller sprang iväg. I början hade han lite sadeltvångs-tankar och fjompade sig extremt, trots utprovad sadel och väldigt simpel ridning.





Hans första tävling blev på Smedby Gård den 27e september 2009. Då fick han trava runt en 60cm bana. Han var så himla duktig! Hemma hoppade han verkligen superdåligt, men på denna "tävling" var han som vilken annan tävlingshäst som helst, bara lite vingligare och fjompigare ;) Kommer ihåg hur stolt jag var över Gurkan just den dagen, han hade aldrig hoppat en hel bana innan! 



Vi avslutade 2009 med en träningstävling på hemmaklubben där Gustav inte alls ville. Han stannade, sprang på sidan och rev vart trejde hinder (60 samt 80cm), då var jag inte lika glad på honom haha Han fick sedan vila hela december, växa i sin stora tunna kropp och bli lite häst på riktigt.



2010 var ett händelserikt år! I januari sattes han igång och då var han en helt annan häst. Pigg, glad och lyhörd! Dock hade vi fortfarande lite problem med uppsittningen. I februari fick han sin första dressyrsadel och vi började träna, på riktigt. Februari var även den månad när han inte kändes helt okej, han hade påbörjan till kotledsinflamation i båda frambenen och fick gå ett galopprogram hos KB medans jag tillsammans med familjen åkte till Thailand i två veckor. Väl hemma i Mars kändes han fräshare än på mycket länge!

I april gjorde Gustav sin första lokala start. Inget att skryta med, dålig ridning och en häst som var aldeles för grön för denna uppgift. 12 resp 16 fel i två stycken 1m starter. April månad fortsatte lika dåligt, bästa resultat för oss blev 12 fel. 


I maj föll poletten ner hos herr Gurka. Han gjorde sin första 0 fels runda i 90cm och endast 4 fel i 1m!! I maj hade jag dock gett upp hoppet lite och bestämde mig för att lämna bort honom en månad. Han var så extremt tråkig att rida på hemmaplan under denna period, bockade, stod på bakbenen och vi kom inte överrens - alls. 




Efter tävlingen i början på maj flyttade Gustav till Björn Svensson, på uppfostring. Dock visade han inga dumheter hos Björn och jag fick komma dit redan efter ett par dagar för att visa vårat problem. Jag var sedan 1-2 gånger i veckan hos Björn och red Gustav under en månads tid och här hände det extremt mycket!




Vi fortsatte träna under juli, augusti och september månad för Björn. Det gick skapligt på träning och ridning på hemmaplan. Men på tävling hade vi svårt att hitta varandras signaler. Det var betydligt bättre resultat än i våras, men inga nollrundor.. 4 fel, 8 fel, 12 fel - det var standard.




I oktober hade jag tappat hoppet igen, jag fick det inte att fungera. Min vän Klara hjälpte mig att rida och hoppa honom och jag tog steget att sätta ut honom på annons. Med Klara fungerade Gustav jättebra och Klaras ridning fick mig att inspireras. Jag någon enstaka provridning på Gustav under oktober, men jag tyckte ingenting klickade.




I november gjorde Klara och Gustav tävlingsdebut. Det blev 4 fel i 1m och 0 fel i 110, på första tävlingen!! Vi var så stolta och nöjda, vilket team dom var! Hade ytterligare några provridningar under november, med en som jag hade kunnat tänka mig att sälja till. Men det var även under november månad, när vi flyttat till Fursta Gård som ridningen började fungera på Gustav. Jag fick på något sett upp ögonen för min kära lille häst.




I december fick han vila. Jag tog bort annonsen och valde att prova fram till våren!


2011, ja vad ska man säga!?
Det var väl här som jag började utveckla min egna ridning och ta vara mer på min häst. Första tävlingen gjorde vi i början på mars och hör och häpna - vi nollade! Det var som att poletten hade trillat ner på oss båda! Även på nästkommande tävling hade vi endast ett pet i varje klass, detta var ganskas stort för att vara mig och Gustav!



Tävlingsåret har aldrig varit så bra som detta år och det är nu jag ser all kapacitet och vilja som finns i honom! Det var även i mars som vi började träna för Marie och henne har jag verkligen att tacka otroligt mycket för. Hon har inte bara gjort Gustav till en helt annan häst, hon har gjort mig till en helt annan ryttare!




I juli var vi på vårat första meeting, så roligt som vi hade! Längtar redan till nästa år. 




I augusti debuterade vi 120, trodde aldrig vi skulle klara det! Men jag är så nöjd med min älskling. Här efter har det bara gått framåt! Jag ser verkligen fram emot  nästa år :) Då är målet 130 i slutet av året och LA dressyr (MSV hade såklart varit roligt också)!







Hoppas på flera fantastiska år med denna gråa kuse :) ♥

Kommentarer
Postat av: Lina - Tävla om swarovskiarmband från Butik Quse

Jättekul att läsa!! Vad har du gjort innan du köpte honom? :)

2011-10-24 @ 19:25:07
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Linda

Det har hänt massor, jättekul att se! :)

2011-10-24 @ 19:31:05
URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: Carro

Är riktigt stor skillnad på honom, tycker det är jättekul att se utvecklingen som bara går framåt! Är så glad för din skull! Framförallt med tanke på att det tog ett bra tag innan du trodde på honom/er :)

2011-10-24 @ 19:40:33
URL: http://carolinedjerf.blogg.se/
Postat av: Johanna Grant

Han är vacker som en dag!

2011-10-24 @ 19:51:44
URL: http://johannagrant.se
Postat av: Erika

Så otroligt fin häst! :)

2011-10-24 @ 22:15:41
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Alexx

Är så otroligt kul att se hur fin DU har gjort honom och hur mycket ni har utvecklats ihop! Dessutom går det så mycket bättre nu när du vågar tro på er. Och det är ingen lätt häst. Jag tycker att det är kul att du orkade stå ut eftersom nu passar ni för varandra! Ska bli skoj att se er nästa år, jag tror att det är ert år då! Finafina Gustav!

2011-10-25 @ 07:58:41
Postat av: Lotta

Du har gjort ett bra jobb! Var stolt över det! Ni är ett bra team!



SV:

Ja jag tror att han hade varit riktigt snygg i det faktiskt :) Blev så glad när jag hittade det då jag tycker om den blåa färgen.

2011-10-25 @ 08:52:48
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/
Postat av: Lina - Tävla om swarovskiarmband från Butik Quse

SV: haha och jag som tänkte att gud min häst kommer inte orka med de här framridningarna :P och sen dessutom hoppa därefter! men nja, gillade de inte riktigt. inte för de pengarna

2011-10-25 @ 15:57:30
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Sara

Vilket jobb du har gjort, fantastiskt! :-)

2011-10-25 @ 17:30:41
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Olivia

Vilken utveckling, imponerad!

2011-10-25 @ 22:23:01
URL: http://oliviagovik.blogg.se/
Postat av: Maja

Wow, va tapper du varit!

Ni måste ha en så fin relation nu när ni sett alla sidor hos varandra =)

Inspirerande!

2011-10-31 @ 19:40:43
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: Bodil

Vilket inspirerande inlägg! Jättefin blogg, lycka till!

2011-11-07 @ 22:39:11
URL: http://klaratempan.blogg.se/
Postat av: Camilla

Härlig färg! Jag har samma färg på min häst, helt annan stam! Men han har skimmlat av fort? Nyfiken;)

Jättefin häst!

2012-02-23 @ 20:11:59
Postat av: Ida

Himla fin är han i alla fall! Det ser ut som du verkligen gjort ett bra jobb! Måste vara kul att få ha en häst så där länge också, utvecklas tillsammans!

Jag har haft ett av mina ston i 2,5 år, men det är det längsta jag haft en häst, någonsin! Har en uppfödning som blir 4 nu, men det är min mammas egentligen, och den har jag ju ridit in nu. Men ändå! Lycka till i framtiden :)

2012-03-28 @ 23:22:22
URL: http://ibequestrian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback