Pay & Ride , debut

Jag får inte in LB filmen av någon anledning, måste antagligen installera om överföringsprogamet och tjohej, det orkar jag verkligen inte nu. Därför blir det en uppdatering utan några videos, jag tror ni klarar er. Imorgon kommer helt enkelt filmerna!

Idag åkte alltså jag och Gustav på en Pay & Ride, dvs träningstävling/programridning inte så långt härifrån. Förväntningarna var allt annat än höga efter förra dressyrträningen, men försökte att bara tänka possitivt - snygg var han ju iallafall ;) Det var väl min tanke under hela dagen, "snygg är han ju åtminstone" hehe


Först red vi en LC2. Framridningen kände sådär, han var spänd och jag hade svårt att komma ner i sadeln, avslutade dock med en fin känsla. Framridningen handlade ju mest om att försöka få honom avslappnad, tog väldigt lite galopp eftersom jag vet att han blir jobbig efter galoppen.

Inne på banan kändes det helt okej, spänd men ändå ridbar. Travade runt banan i lätt sits några varv innan jag började så han bara skulle få känna sig avspänd. Första halvan av programet (travarbetet) tyckte jag kändes bra och jag är jättenöjd med honom! Tyvärr ballade han ur lite i galoppen, men det visste jag redan innan. Kanske skulle ha ridit fram mer i galopp iallafall.. Hur som, jag var ganska så nöjd efter ritten och det kändes bra! Jag menar, det var ju ändå debut. Men domaren gillade oss inte alls, inte ett enda possitiv ord på hela protokollet, 5or mer eller mindre genom hela programet med en fyra, en etta, två tvåor och en trea.. Juste, en sjua också på den fria skritten med kommentaren "släpp hela tygeln". Okej, inte "bra, men släpp hela tygeln" då? Riktigt jävla dåligt betalt och sjukt tråkigt att hon inte kunde skriva ett enda possitivt ord!! 50 % blev det, kändes verkligen som ett slag i ansiktet :(


Vi skulle ju rida en LB1 också, men var inte alls speciellt sugen på det med tanke på kritiken i första klassen. Men glömde det och tog nya tag. Gjorde en mycket bättre framridning nu där jag verkligen red ordentligt och galoppjobbade honom ganska länge.

Programet kändes bra! Visst, det gick lite i övertempo och han hamnade bakom lod till och från, men han gjorde allt ändå godkänt och lite till! Till och med galopparbetet var bra i denna klass :) Tyvärr lite stökig i skritten och i den avslutande uppridningen, men ändå en härlig känsla och jag kände mig jättenöjd! Många sa att jag lätt skulle få 60 % i denna klass. Men, ännu ett slag i ansiktet efter resultatet. Femmor rakt egenom programet med nån trea och fyra lite varstans samt en liten sexa med kommentaren "passa nosen". Även i detta program, inte ETT ENDA possitivt ord på hela programet. Jättekul dessutom att få en femma på sitsen.. 51,38% och jag var fan gråtfärdig. Vidriga jävla dommare!! 


Så himla besviken på hur domaren valde att dömma. En häst som inte ens gick på tygeln och där ryttaren mer eller mindre stod på tå i stigbyglarna fick 59 % - varför? Jo, ryttaren var liten o de var ett gulligt ekipage. Men på en träningstävling tycker jag att domaren ska vara rättvis och framför allt döma någelunda snällt. Jag menar, hur sugen tror hon att jag är på att tävla dressyr igen när hon mer eller mindre trampar ner en långt ner i jorden?! :(

Det tråkiga är att Gustav kändes så himla fin och så ska vi få ett sånt skitresultat. Nä, jag förstår verkligen nu varför jag inte tävlar dressyr. Bedömingssport kan ta sig i röven någonstans!



Kommentaren längst ner på protokollet:
"häst med traslig grundtakt, tyvärr för mycket bakom lod och spänd"

Kommentarer
Postat av: Sofia

Så jäkla tråkigt med negativ domare! Om det var hon Lisbeth Tornelid så förstår jag för hon är mindre bra enligt mig men jag som red för henne på en häst som jag tror gick vääldigt mycket sämre än Gustav fick ändå 54%. Ni var sjukt snygga på bilden i förra inlägget iaf:)

2011-10-01 @ 20:48:42
Postat av: ida

Men! Nån måtta får det väl ändå vara, kul debut ni fick då :( 3,4 och 5or innebär ju att momentet är under godkännt, och jag tror verkligen inte att du red hela programmet icke godkännt! Fy så taskigt.. Och 5a på sitsen? Då sitter man bra illa och det gör du inte! Glöm protokollet och tagga om till nästa gång ;)

2011-10-01 @ 20:56:21
URL: http://morrlin.blogg.se/
Postat av: emma fors

tråkigt med dommare som inte bedömmer som man vill, varit med om sånt när jag tävlade dressyr på malle, det är då det känns så himla tråkigt.. och jobbigt när dom inte motiverar varför, tror dom får dra av 1-2 till om hästen går bakom lod så kan ju vara en bit där, men ingen mer dressyr för mig :) jag lovar att du får bättre resulat när du åker ut på lokaltävling, jag tkr dom brukar vara rätt stränga på p&r, ungefär som clear round, då höjer man ju upp till exakt den höjden som är 110 t.ex, bara att ta nya tag, detta fixar ni! Dressyren sitter i er (hoppningen också!)

2011-10-01 @ 21:05:50
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: Jessica H

Nej vad tråkigt! Det är bara att ta nya tag igen. Så låga poäng känns väldigt konstigt att ni ska få. Och du, en 5a på sits var väldigt märkligt. Skit i den här tävlingen o blicka framåt!

2011-10-01 @ 21:19:18
Postat av: Anonym

Om detta var din debut, vill jag bara säga, ge inte upp! Domare bedömer så himla olika och om du hade en bra känsla är det viktigaste! Dagens domare dömer väldigt tufft, men också rättvist, det är min erfarenhet. Det ekipage jag var med idag fick 58% i LB och jag var helt säker dom skullé få minst 63%..hehe

2011-10-01 @ 21:24:25
Postat av: Daniella

Det är bara ta nya tag :) jag tycker iaf att han ser väldigt fin ut på bilderna :) dåliga/ orättvisa domare borde inte få döma :( l

2011-10-01 @ 21:33:15
Postat av: Alida

Men vad tråkigt!:/ Riiktigt snål domare verkar det som. Dock så gillar ju e flesta domarna inte hästar som går bakom lod, men 5:or & 6:or brukar man ju få ändå?! Tycker du ska rida en lokaltävling för annan domare! Ge inte upp nu! Men jag förstår din besvikelse, som du taggat för detta!



Halten ser ju perfekt ut?! Men du kanske inte varhelt stilla?



Ni är iaf ett grymt fint ekipage ska du veta! Kämpa vidare! Kram

2011-10-01 @ 21:34:14
URL: http://peplis.blogg.se/
Postat av: Eleonor

Usch för att vara träningstävling var de riktigt dåligt.De ska ju få en att komma ut på de "riktiga" tävlingarna - inte få en att be om ursäkt för att försöka väl! STÅ På dig!

2011-10-01 @ 22:05:11
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: Lina - Tävla om swarovskiarmband från Butik Quse

Verkligen trist, och det på en träningstävlnig där man ska uppmuntra!!

2011-10-01 @ 22:26:23
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Lite rätt har hon ju, han har svårt med takten stundtals o är ofta bakom lod. Men det ska alltid finnas med positiva saker oxå, dåligt!

Halten är ju väldigt mycket mer än att hästen står korrekt, får titta på filmen :-) Lc 2 är ett jäkla trist o orytmiskt program tycker jag.

Åk på en riktig dressyrtävling! Helt säker på att det kommer gå bättre. Har oxå den erfarenheten att det är mycket hårdare bedömning på pay and ride.

Ge det en chans till :-D

2011-10-01 @ 22:39:41
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Anonym

fast domaren har ju rätt han går ju bakom lod på varena bild och filmer du lägger ut

2011-10-01 @ 23:43:51
Postat av: Lotta

Alla domare är olika och dömer olika. Man lär sig vilka domare som är rättvisa och använder hela skalan och sen finns det ju dom som dömer enligt sin egen bok. Man får bara gilla läget.

Sen handlar det mycket om rutin också, man kanske för dagen inte är på topp men man kan rida grymma vägar och tjäna på poäng på det osv.



Fortsätt nu och ge inte upp, åk ut på riktiga tävlingar i stället. Det kommer säkert kännas lite tufft i början men jag tror nog det kommer släppa sen. Jag tyckte allt med dressyr var hemskt när jag började, nu vill jag inte vara utan det :)



Jag har också sett mitt resultat någon gång och bara grinat av besvikelse för att jag fick riktigt dåligt betalt. Men ibland när man sitter på hästen ser man kanske inte att vissa saker är lite "fel" och drar ner. Sen ska det självklart vara inom rimlig gräns. Det ska ju inte påverka hela programmet utan bara just den delen och poängen där nere i slutet.



Fortsätt nu kämpa!

2011-10-02 @ 09:29:31
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/
Postat av: lisa

Men domaren kan ju inte alltid döma som man själv vill och tycker. Han/hon hade nog inget emot er personligen utan du får nog ta och inse att i dressyrvärlden går det inte att glida omkring med ett leende på läpparna och tycka att det går jättebra hela tiden. Det klart det är bra inställning men det är ju inte riktigt tävlingsinriktat att tycka "8 fel idag på hopptävlingen men är jättenöjd det gick super" som man ju ibland känner. I dressyren är det ju tyvärr bedömning som avgör och man får ändå svart på vitt om domaren tyckte det var bra eller dåligt.

Gaska upp dig och sluta ta det personligt, alla har olika smak hur fel de än har och hur fel det än är att döma så som en del gör.

2011-10-02 @ 12:59:20
Postat av: Nathalie

Vem va det som dömde?? På bilderna ser han ju fin ut :)

2011-10-02 @ 13:01:27
URL: http://nathaliesaaf.blogg.se/
Postat av: Siri

Säger som många andra - åk ut lokalt! (och undvik denna domaren) Har fått intrycket att domare som bedömer Pay'n'ride har fått gör sig att deras privata åsikter är en del av bedömningen.. Kämpa på - tänk vad kul det blir nästa tävling när ni ökar procentmängden med ett tiotal enheter :-)i

2011-10-02 @ 16:00:16
URL: http://omsiri.blogg.se/
Postat av: linda

Även om han går bakom lod mycket så ska ju som sagt vad dommaren uppmuntra dig mer, vadå 50%? va fan vet folk som red där igår där hästen gick bakom lod hela jävla skiten igenom o fick 66% som borde fått 40 typ, seriöst vad är det för fel på dommare och bedömma efter smak sak? hästar som knappt använder bakben, rygg eller ett piss med spänd o hög nacke får as bra medans hästar som går bra får piss? usch skulle också bli ledsen. KÄMPA TESS! ja får skit av dommare jämt för ja har en lipizzan, d e med orättvist :/ ..

2011-10-02 @ 22:12:35
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: linda

Även om han går bakom lod mycket så ska ju som sagt vad dommaren uppmuntra dig mer, vadå 50%? va fan vet folk som red där igår där hästen gick bakom lod hela jävla skiten igenom o fick 66% som borde fått 40 typ, seriöst vad är det för fel på dommare och bedömma efter smak sak? hästar som knappt använder bakben, rygg eller ett piss med spänd o hög nacke får as bra medans hästar som går bra får piss? usch skulle också bli ledsen. KÄMPA TESS! ja får skit av dommare jämt för ja har en lipizzan, d e med orättvist :/ ..

2011-10-02 @ 22:12:36
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Jenny

Usch vad tråkigt med negativa domare!

Man vill ju ha konstruktiv kritik, något att jobba vidare med till nästa gång..! Framförallt på en träningstävling, där ska man väl uppmuntra ryttarna till att jobba vidare med dressyren..? Ge inte upp, men rid inte för den domaren igen :)

2011-10-03 @ 12:30:59
URL: http://jav.blogg.se/
Postat av: Linda

Tråkigt med så snåla poäng. Men låt dig inte slås ned av det. Kämpa på och rid igenom det där. Mer driv så du får fram honom och att han söker stöd och suger sig framåt nedåt. To be fare så går han ju stundtals bara och kröker på nacken och försöker komma undan handen. Trivs han med bettet? Hade en sån här förut, när jag bytte bett så vart det en helt annan häst att rida.

Lycka till med träningen!

2011-10-03 @ 13:08:49
Postat av: Christel

Vad irriterande med så negativ domare! Kikade in på bloggen för första gången och jag som är dressyr ryttare hajjade till lite när jag såg bilderna och läste att du red en LC:2a.

Tänkte "Åh vilket fint ekipae, det måste blivit höga procent...undrar vad det blev?"

Men 50% är ju helt sjukt! Såg jätte bra ut på bilderna, så antagligen såg det lika bra ut live! :)

Men på´t igen och åk någon annanstans! Ni kommer komma över 60% med en rättvis domare! :)

2011-10-04 @ 18:24:23
URL: http://ponnylycka.blogg.se/
Postat av: Malin

Men fyfan vad tråkigt... Jag lovar att domaren bara var avundsjuk på dig och din fina häst.

2011-10-06 @ 13:16:18
URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Det är en fin häst, men domaren har troligtvis en poäng. Jag skulle hellre tänka att trots allt det som tydligen inte var bra så fick ni ändå 50%! Det är inte så illa, om hästen går bakom lod och har svårt med takten (dom två absolut i särklass viktigaste sakerna att få till i lätta klasser dressyr). Självklart ska du rida för den här domaren igen, ge inte upp såhär lätt! Eller tänker du bara rida för domare som knappt bemödar sig med att titta och ger alla 60% eller över? Snacka om björntjänst!

2011-10-07 @ 07:38:38
Postat av: Anonym

Lisbeth tornelid är en mycket hård och rättvis domare. Testa någon annan om du inte är nöjd!! Ge inte upp iallafall. Träning ger färdighet!

2011-10-14 @ 22:10:34

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback