Tävling Linköpings Fältrttklubb

Igår var vi som sagt i Linköping på en regional hopptävling. Var riktigt taggad för en gångs skull och så skönt det var att tävlingarna började kl 13! Hann i lugn och ro göra iordning stallet på morgonen, låta Gustav gå ut i hagen sen knoppa osv. 

Gustav kändes riktigt fin under framridningen till första klassen och jag hade en bra känsla trots att banan såg både teknisk och svår ut. Njöt verkligen under framridningen (till båda klasserna), hade kunnat trimma i timmar!

110 cm bed A
Hoppade inget roligt på framhoppningen, men det är lite som vanligt. Kändes väldigt pigg och glad när jag väl kom in på banan och det kändes som han hoppade väldigt enkelt och luftigt. Dock var han extremt pigg och väldigt, väldigt stark! Hade glömt nosremmen till tränset hemma så han sprang och gapade och jag hade svårt att få en bra kontakt med honom. Hur som så kändes det som att vi kom bra på nästan alla hinder, förutom dom gångerna han stack iväg ;D hihi och han klarade alla svårigheter hur bra som helst!! Tyvärr kom vi lite fort in i den sista kombinationen och han blev lite slariv där även jag blev lite stum i handen så tyvärr petade han insprånget.. Så 4 fel, men såå nöjd!!




120 cm bed A
Hoppade så fint på framhoppningen, så tog bara ett språng på ett 120 räcke sen fick det räcka. Gick in med en bra känsla på banan. Även denna klass var väldigt klurig, med två kombinationer, massor med relaterade avstånd, hindrerna dök upp snabbt och hindrerna var ganska maxade så kändes de inte speciellt svårt ändå.. Tyvärr var Gurra lite trött till denna klass och då blev han ännu starkare och mer svårreglerad, dessutom hoppade han inte lika bra, skruvade sig lite i sprången osv. Men jag är inte missnöjd, inte alls! Tyvärr säger ju resultaten att det gick skit kanske, men jag struntar i resultatet och går på känslan och det kändes bra! Visst, det gick för fort och han var allt annat än lydig hihi men samtidigt så blir jag väldigt stum i handen när han blir så, så jag kunde ridit bättre också kanske.. Men vi kom relativt bra in på hindrerna osv och jag var inte alls nervös/rädd osv som jag känt tidigare :) Så det står 20 fel i resultatlistan men för mig så kunde det lika gärna varit 8 kanske, för så dåligt tycker inte jag att det var..




Nu ska jag bygga upp konditionen på herrn ordentligt med intervaller osv. Dessutom märker jag att dressyren har gett så extremt mycket så jag bara tänker om ett år, då kommer vi nog ha väldigt roligt ihop :) Gustav växer mer och mer för varje tävling så det känns ändå bra! Och varför detta troligtvis var våran nästa sista hopptävling är helt enkelt för att jag vill sattsa på dressyren och hoppträningen resten av året, dessutom hatar jag att tävla när det är vinter och kallt ute ;D Men allt kan ändras! hihi

Kommentarer
Postat av: Linda

Skit fina tess, du rider honom så jävla bra trotts att man ser hur stark han är i 11= klassen så är du lugn iaf :) Du ska va super nöjd!

2011-09-03 @ 21:56:47
URL: http://lindaboquist.blogg.se/
Postat av: Rebecka

jösses vad stark han är. Hur kommer det sig att du rider på vanliga bettet nu?

Tycker 110 rundan var bra, rolig bana!!

Syns att han är trött i 120cm, men lita på din känsla.

Du rider bra!

2011-09-04 @ 20:11:06
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Eleonor - Ridlärare & Hästföretagare

Sista språnget i 1.20 = SUPER!



Överlag så även om resultatet säger sitt så är de pet o inga stop, dessutom ser man att de är en helt annan galopp nu mot förr!



KUL!

/ Eleonor

2011-09-04 @ 21:47:03
URL: http://hastoridveksamhet.blogg.se/
Postat av: josefina

Det viktigaste är att du själv är nöjd ! :)

2011-09-05 @ 10:25:42
URL: http://jnordlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback