Videoklipp

Dressyrträningen för Marie igår gick helt okej. Gustav var på tå och såg spöken i varje hörn och var allmänt jobbig till en början. Vet inte om det har med det nya foderbytet att göra (är lite havre i det nya fodret) eller om han var allmänt spänd och inte på humör igår. Hur som helst så kämpade vi oss egenom ett 40 min dressyrpass!

Började som vanligt med lite lösgörande på volten där jag ska vara noga med att han spårar, samtidigt som han ska vara böjd och ställd efter voltens spår. Jobbade även med övergångarna, att han ska ligga kvar i formen och inte dra mig ur sadeln. Jobbade skritten, att jag ska våga ändra på skritten och tänka "långa långsamma steg". Gick sedan över till öppna med volter på långsidorna samt skänkelvikningar på diagonalen. Kändes bra! Måste vara mer noggran med mina händer, vart jag har dom och att jag inte låser dom - måste våga "ge tygel" till honom, även när han ligger på. Jobbade även med att få en större trav på honom och att jag måste våga rida framåt!

I galoppen jobbade vi med att minska volten så han tvingades att sätta under sina långa bakben ordentligt. Även där skulle han ligga kvar i en avslappnad form och spåra, riktigt jobbigt och jag lovar att jag fick kämpa! Jobbade även lite grann med den förvända galoppen och galopp ifrån skritt, är väl det han gör bäst just nu hihi

Det kändes som sagt helt okej, men det kändes att han var spänd då jag får jobba såå mycket mer och får dubbelt att tänka på. Kommer bli så mycket lättare när jag får dressyrsadeln sen så jag kan sitta ordentligt.

Till nästa gång ska vi träna på;
- Övergångarna trav till skritt, där han ska ligga kvar i formen
- Jobba skitten, våga ändra på den och jobba både med den samlade och den fria
- Ha honom något innerställd o smått böjd i galoppen på långsidorna och även här -ändra på galoppen
- Är han lugn & samarbetsvillig ska jag även jobba vidare med den förvända galoppen


Sen då det självklara, min egna sits och mina händer!
Bjuder på en liten filmsnutt, eller liten och liten. En hel del av travarbetet. Kan tyvärr inte klippa ihop filmerna längre så därför blev det travfilm idag eftersom jag tog galoppfilm senast. Som ni ser får jag kämpa en del och han var inte alls lika fin och avspänd som sist. Men man kan inte få allt ;D En vecka innan det är dags igen!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Har inte sett filmen ännu, men Marie sa att han hade varit jätte fin denna dag! Att traven aldrig hade varit så bra! Nästa vecka vill jag komma och dressyra honom om jag får?! :) eller någon annan passande vecka! kan ta med en häst du kan få rida/hoppa om du vill. Du får välja själv vilken :) SingSing är nog roligast även om Tella behöver det. De andra går inte hoppa på. Men om du vill finlira dressyr rekomenderar jag räkan eller Tella. Ska bli skoj att se filmen!! :D

2011-09-05 @ 20:57:02
Postat av: ida

Ja, den är normal :) Jag har en likadan 36a som sitter perfekt på mig och jag har 36 annars! 38an är en storlek för stor lixom..

2011-09-05 @ 21:06:33
URL: http://morrlin.blogg.se/
Postat av: Alexx

Det var jag som skrev förra kommentaren vet inte varför namnet försvann! Men guud så fin han är! håller fullkomligt med Marie. Här travar han på och använder och vinklar sina bakben! du börjar verkligen bli en dressyr ryttare nu! Och erkänn att det är rätt kul när man kan påverka och känna att man verkligen kommer till ridning?! Marie är bäst! :)

2011-09-05 @ 21:28:59
Postat av: Alexx

Det var jag som skrev förra kommentaren vet inte varför namnet försvann! Men guud så fin han är! håller fullkomligt med Marie. Här travar han på och använder och vinklar sina bakben! du börjar verkligen bli en dressyr ryttare nu! Och erkänn att det är rätt kul när man kan påverka och känna att man verkligen kommer till ridning?! Marie är bäst! :)

2011-09-05 @ 21:29:41
Postat av: Eleonor - Ridlärare & Hästföretagare

JÄVLAR va rädd jag blev när han "blev rädd" första gången!

2011-09-05 @ 21:32:32
URL: http://hastoridveksamhet.blogg.se/
Postat av: Linda

Sjukt stor skillnad på bara en vecka tess, han är dö fin här & stor skillnad på din ridning med.

2011-09-06 @ 14:44:46
URL: http://lindaboquist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback