Tävling Vikbolandets Ryttarförening

Lokal hopptävling Vikbolandets Ryttarförening.

Hade båda hästarna med mig idag, dom skötte sig så jävla bra! Både att åka med tillsammans, hantera på tävlingsplatsen, rida fram och rida inne på banan. Världens absolut finaste hästar idag! Och tack världens bästa hästskötare för att ni ställt upp idag, Mamma, Pappa, Malin Örnborg, Melinda Nilsson och Frida Örnborg ♥


100 cm bed A0/A0 Gnista
Fick en ordentligt och bra framridning på Gnista så hon kändes väldigt mjuk och lydig när jag väl började hoppa fram. Åh jag är så nöjd med henne så vet inte ens vad jag ska skriva! Red lugnt inne på banan, var noga med vägarna och försökte bara sitta mjukt och stilla. Finaste Gnista! Jag la mig i till sista hindret i grundomgången, ville ha henne lite mer kort för att kunna göra en bra sväng till första i omhoppningen, men blev för stum i handen så hon rev tyvärr sista. Tråkigt men helt klart vår bästa runda såhär långt ♥ Slutresultat 4 fel.


100 cm bed A0/A0 Golden Poem
Älskade häst!!! ♥♥ Hade aldeles för kort emellan mina starter och eftersom jag rider på samma bett på båda hästarna så blev det sjukt stressigt. Jag hann jogga fyra varv, galoppera två varv, hoppa en gång på räcket sen skulle jag in på banan. Stackars älskade häst, han var spänd som en fiolsträng när vi kom in i ridhuset. Fick honom inte riktigt fram för skänkeln pga spändheten och så tittade han lite på murdelen under ettan så tyvärr fick han med sig den bommen. Efter hinder två kunde han slappna av lite mer och han hoppade såå jävla bra! Efter att jag rivit ettan så kände jag "då gör vi detta till en riktig skolrunda". Så red noggranna vägar, tog tid på mig med allt och ville bara få honom i en possitiv känsla runt banan. Älskling!! Slutresultat 6 fel.


110 cm bed A0/A0 Golden Poem
Fick byta startordning på hästarna så jag kunde rida fram Grodan ordentligt, min älskling. Denna häst är verkligen mitt allt! Var betydligt mer avslappnad i denna klass. Fortsatte att vara väldigt noggrann med vägarna och att ta ordentligt med tid på mig till allt och bara få honom att känna att detta är lätt, roligt och possitivt. Hoppade så jäkla grymt! Jag började fibbla med handen in i kombinationen så rev tyvärr insprånget, men så fin han var. Jag är så stolt! Slutresultat 5 fel.


110 cm bed A0/A0 Gnista
Här hade jag ungefär 12 ryttare mellan mina ritter så hann inte byta bett på hästarna vilket resulterade i att jag fick hoppa Gnista på vanligt tränsbett i denna klass = inte bra. Inte alls nöjd med själva känslan och ridningen i denna klass då det blev lite av och på, inga ordentliga avstånd osv. Jag blev stum och instabil i handen så nja, känslan var inte den bästa. Folk skrattade nog högt åt mig på läktaren när jag hysteriskt skrek "luuugn, ptrooo" haha, skrattade själv efteråt. Tyvärr fick vi ett nedslag i omhoppningen, min tabbe igen. Men som hon ställer upp och såå kul vi kommer ha i framtiden! Fina Gnista :-) Blev nerpetad av sista ryttaren så blev första utanför placering, grymt retligt! Slutresultat 0+4 fel.





Jag är galet nöjd med hästarna idag. För en gångs skull är jag faktiskt ganska nöjd med min egna ridning också! Alla nedslag och tabbar tar jag på mig, jag börjar liksom få in en känsla när jag gör rätt och fel. Fina hästar, gud vad jag älskar dom! Det är nu man förstår varför man lägger ner så mycket tid och pengar på detta - de är så jävla värt allt jävla slit!! Och ni som aldrig trodde Gustav skulle bli hopphäst - släng er i väggen! ;-)

Har strykit mig imorgon, sparar hellre på hästarna såhär i början av säsongen. Med tanke på hur bra det kändes idag och vilka fina resultat hästarna gjort idag så känns det helt meningslöst att åka dit imorgon igen! :-)

Kommentarer
Postat av: Frida

Ni var mycket duktiga idag! :) Om man ska vara petig dock så blev det faktiskt 4 fel med Gnista och 6 fel med Gurra i 1m klassen :P Den virriga ryttaren kanske är lite trött efter dagen? ;)

2012-04-07 @ 21:40:23
URL: http://friduusss.wordpress.com/
Postat av: Ida

Ni var så duktiga! :)

2012-04-07 @ 22:07:52
URL: http://fjulla.blogg.se/
Postat av: emma fors

åå du har blivit så himla duktig tesss måste bara berömma dig för det! Förut så kunde jag se att du hade samma problem som mig, att hitta den perfekta galoppen och rida på den, man blir lite fifflig och man hittar inte en bra grundgalopp, men gud vilken skillnad och va duktig du har blivit!! Skulle aldrig klara av att rida så lugnt och sitta så cool på gnista, och på gurren så hittade du ju också en perfekt galopp, din första runda på gnista är nog din bästa runda hitills jag sett dig rida! riktigt proffsigt, alla som säger att gurris inte är en hopphäst kan rejält gå in i väggen själva alltså, han är en hopphäst ala stora klasser! Ge han lite tid och han är snart på 130 :) fina hästarna & duktiga tess <3

2012-04-07 @ 22:10:38
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn röda Catagoridbyxor från Emmishopen!

Herr G är otroligt fin, särskilt i första klassen tycker jag! :) Och fröken G, vilken skillnad med bettbyttet! Vad rider du dem på??

2012-04-07 @ 22:27:52
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: emilia

vilka fina hästar! jag är kär i golden poem, åh vilken fin häst du har! och tycker att du rider riktigt snyggt. stilla och fint. :)

2012-04-07 @ 22:32:32
Postat av: Lina - Vinn röda Catagoridbyxor från Emmishopen!

SV: Det tror jag absolut han kan! :) Okej, de verkar bra de betten. Hur upplever du dem? Var de få startande eller varför så tätt mellan??

2012-04-07 @ 22:44:37
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Bra jobbat Tess, Gurra är riktigt fin! Gnista studsbollponny ;D

2012-04-07 @ 23:20:14
URL: http://sofiaiaa.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Det är helt galet vad du o Gustav har utvecklats. Nu har du en bra större galopp med mer tryck, du rider o tar beslut i stället för att korta o backa av. Super duktig är du!

2012-04-07 @ 23:22:39
URL: http://rebeckawarnstrom.blogg.se/
Postat av: Rosanna

Vilken himla skillnad på Gnista i första rundan, eras bästa hittils, verkligen :) Hon är verkligen ball, en liten krutgummiboll :) Måste vara väldigt rolig att rida. Gurkan såg också fin ut :)

2012-04-08 @ 00:14:47
URL: http://kattmedpistol.blogg.se/
Postat av: Johanna

SNYGGT ridet Tess :) Tråkigt när de blir stressigt så man inte hinner rida fram ordentligt! Men tycker du red super trots de. Stor kram

2012-04-08 @ 01:04:20
URL: http://jojjanpojjan.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jättetrevligt ridet - vilka härliga rundor! Du red verkligen MED hästarna, mjukt och med en plan - det syns.



Vad rider du på för bett?



Hur fungerar det nu med två hästar? Dubbelt så kul?! :) Tänker på tidsåtgången och hur du orkar/hinner med? Skulle gärna själv vilja ha en till. Har du någon medryttare eller sköter du allt kring hästarna själv? Förstår det som att det ingår att ha stallpass i dina stall (samma för mig), berätta gärna mer om vardagen med hästarna, rutiner, vad du prioriterar osv osv. :)

2012-04-08 @ 08:43:30
URL: http://littleworldof.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Nu har jag tittat på Gnista oxå. Hon är så häftig, precis min typ! Påwnie racer :D

2012-04-08 @ 09:57:22
URL: http://rebeckawarnstrom.blogg.se/
Postat av: Sarah

Det är sjukt vilken skillnad på dig och Gustav! Han ser ut som en helt annan häst, och vad han hoppar! Så jävla grymt jobb du gör :)

2012-04-08 @ 11:08:36
URL: http://sarahochsnajper.blogg.se/
Postat av: erika

Ser kanonbra ut Tess. Kul att få se Gurra igen, och vad lugn och fin Gnista var!

2012-04-08 @ 11:29:11
URL: http://www.majimka.blogspot.com
Postat av: Julia

Du har helt underbara hästar. Första ritten med Gnista får du en extra tummen upp från mig!

2012-04-08 @ 11:36:39
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Emilie Persson

Herregud vilken skillnad när du byter bett, snacka om att få kämpa i andra klassen :P

2012-04-08 @ 13:45:53
URL: http://www.misspersson.se
Postat av: melinda

alltså när jag ser min häst på flippan bettet vill jag inte

sälja henne utan bara tävla själv! det blir nog verkligen att tänka över det där med att sälja henne! hon är så jävla fin och världsbäst:')

2012-04-08 @ 15:50:40
URL: http://melindaaaa.webblogg.se/
Postat av: Alida

Vilken skillnad det är på dig & Gnista,redan!

Märks dock att hon blir hetare och hetare på tränsbett, men båda dessa rundorna är ju klart bättre än eran förra tävling :)



& Gurra är också fin! :)

2012-04-08 @ 17:14:23
URL: http://peplis.blogg.se/
Postat av: Malin

Nu har ju en massa andra redan kommenterat det, men första rundan med Gnista - alltså shit vilken fin!

Fick verkligen en helt annan syn på henne nu :)

Och fina fina Gustav! Du är grym Tess :)

2012-04-08 @ 20:05:10
URL: http://mightybouncer.blogg.se/
Postat av: sara

Duktiga Tess! Vilken start på säsongen, hur fina som helst!!!!!!

2012-04-08 @ 20:32:16
URL: http://ussing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback