14 januari 2012

Lördag .

Storstädade mitt rum idag, visste inte att det var så skitigt som det tydligen var.. Men nu är det kliniskt rent och det enda jag önskar mig nu är en ny garderob (gärna med kläder hängandes i vid köp).


Nystädat och fint! Tänk om man kunde få vita väggar också... Pappa!?


Efter min städning blev det stallet, fixade stallsysslorna i sin vanliga ordning och tog bilder på stallet så ni ska få se hur det ser ut! Glömde dock fota lilla stallet.. Hur som, Frida, Malin och jag gick ner till ridhuset och byggde upp en form av lydnads-hoppnings-bana, typ. En studsserie, sedan en S-båge och en linje med böj.

Gustav kändes väldigt fräsh och fin under framridningen! Något spänd, men det kändes ändå en otrolig skillnad sedan jag red senast. Var noga med övergångarna och att jag skulle få honom så avslappnad som möjligt innan jag började med hoppningen. Började med att jobba honom i trav över travbommar, där fokusen låg på att han inte skulle attackera bommarna utan bara jobba över dom som ingenting, så duktig! Hoppade sedan fram på ett litet räcke med travbom framför, travhoppningen är extremt nyttig för Gustav. Där hinner han inte sticka iväg och panikhoppa, utan får ta allt lugnt och tänka till. 

När vi övergick till studsen blev han ganska spänd, skulle behöva hoppa studs oftare.. Även när vi gjorde S-bågen var han något spänd och han tvärstannade till och med en gång på mittenhindret!! Snacka om att jag blev chockad, visst jag kunde haft mer ben men har aldrig varit med om att han stoppat sådär. Gick helt okej, dock spända språng och lite panik efter hindrerna - ett tydligt tecken på att han tappat sitt självförtroende och vill springa ifrån :( Känns så tråkigt! Och de tråkigaste av allt är att de är mitt fel, hade jag inte ridit så dåligt på Smedby hade inte olyckan skett och han hade haft kvar de självförtroende som tagit två år att bygga upp..

Försökte att bara rida på, men kände hela tiden av spändheten. Avslutade med att höja upp tre hinder till 90cm, bara för jag ville se hur han reagerade på lite högre hinder och han gjorde det helt okej. Men de är spänt och inte lika bra som för 7 månader sedan.. Men vi ska fixa detta! Vi ska tillbaka där vi var sommaren/hösten 2011!! 


Älskade vän ♥

Kommentarer
Postat av: Carro

Ni KOMMER fixa det, det är jag säker på! :)

2012-01-14 @ 20:59:56
URL: http://carolinedjerf.blogg.se/
Postat av: Frida

Ni kommer vara tillbaka snart igen!! Och det är INTE ditt fel! <3 Lägg in något litet skutt i varje pass som du sa så kommer självförtroendet snart tillbaka.

2012-01-14 @ 23:57:47
URL: http://friduusss.wordpress.com
Postat av: alexx

Det fixar du! Har du fixat det en gång fixar du det igen, denna gång går nog fortare! Du får väl hoppa lite extra mycket en tid. :) Tänk positivt och tro på er!! :)

2012-01-15 @ 00:14:34
Postat av: Anonym

Skyll inte på digsjälv! Det är ju oftast ägarens "fel" när en häst blir skadad :) Blir den skadad i hagen är det "ditt fel" att du släppt ut den osv. det går inte att skylla på sigsjälv! :) det löser sig snart ska du se!

Kram

2012-01-16 @ 16:50:18

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback