19 januari 2012

Torsdag .

Att vakna upp och veta att man är ledig, att man inte behöver skynda med någonting för att hinna till jobbet - det är världens underbaraste känsla. Trots att klockan ringde 07.00 imorse, kunde jag med ett leende hoppa upp ur sängen!

Idag hade jag utsläpp på Fursta, så himla mysigt att komma till stallet och välkomnas av hästarnas gnäggande. Alla var sugna på att gå ut imorse, superskönt att hästarna skötte sig och tog det försiktigt ut till hagarna med tanke på att det var isgata idag. Gick snabbt och smidigt att släppa ut imorse, underbart att alla våra hästar går att ta två och två ut till hagen!

Byggde upp en liten lydnadsövning idag till Gustav. Var osäker på hur han skulle ta sig an den med tanke på hur osäker han kändes senast jag hoppade. Men Gustav var taggad idag! Han var dock jättesvår och jobbig att rida fram, galet spänd och så fort jag tog en förhållning vek han bara in näsan och bet sig själv i bogen.. Tröck jag på honom i de läget gjorde han luftsprång! Riktigt svår idag med andra ord, fick ingen ärlig bjudning fram till bettet, vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur detta, så det blir bra med en dressyrträning i helgen så vi får lite hjälp :)


Dagens övning: Ett lite upphöjt räcke (låg i slutet på ca 110cm) med galoppbom framför och bakom på 3m. Hade sedan 21m fram till antingen ett räcke (låg på ca 90cm) eller till upphöjda travbommar med ganska kort avstånd (ca 1m mellan varje bom). Kom på detta från både håll och i olika anridningar.

Åh va han gjorde travbommarna bra idag! Idag tog han sig tid, arbetade över varenda bom istället för att rusa över, så duktig. Hoppade riktigt stort och luftigt över de lite högre räcket, tror just den övningen är super för honom. Dels får han lite hjälp med avståndet och dels kan han inte bara springa på.

Lade ihop allting till en bana i slutet där jag började på travbommarna i höger varv fortsatte rakt fram, fattade galopp och red an räcket med bommarna, bytte varv och red sedan tvärtom. Dvs, räcket först, en mjuk avsaktning till trav och över bommarna, ny galoppfattning och snett egenom över enkelräcket och sedan 5 avslappnade språng till räcket med bommar. Han var verkligen kalas under själva hoppningen! Tvekade inte en enda gång och kändes inte de minsta osäker, trots att hindrerna var bra mycket större än senast :) SÅ SKÖNT! Blir mer av dessa övningar.



När jag var klar med alla mina sysslor på Fursta hade klockan blivit 12.30, då styrde jag vidare mot Gnista på Grimstad. Red ett pass i ridhuset där planen var att ha fokus på galopparbetet idag. Men fick snabbt planera om, då Gnista kändes otroligt stel och ovillig idag. Antagligen har hon lite träningsverk då hon blev hårt riden igår också. Så fokuserade istället på skrittarbetet där jag ville ha henne i en låg form, avslappnad där jag kunde lätta tygeln och hon skulle ligga kvar i den formen. Fick verkligen kämpa idag! Efter 40 min skrittarbete tog vi lite travjobb med sidförflyttningar och övergångar med fortsatt fokus på avslappningen. Nja, Gnista var väldigt svår idag och det ska bli skönt att komma igång ordentligt snart där jag kan fokusera på hela träningsuppläggningen på Gnista och planera träningen dag för dag..

Avslutade dagen hos Gnista med stretching och massage, samt lite morötter - fina flickan!




Kom hem strax efter 16, då var det bara att duscha, äta lite för att sedan åka till Marcus. Och här är jag nu, framför hans dator ;) hihi nörd?? Marcus är iväg och spelar handbollsmatch och jag är elak flickvän idag, orkade inte följa med. Men jag håller såklart tummarna och hoppas på vinst för Hultics del! Ska förbereda lite inlägg som kommer upp under kvällen, för jag ska minsann umgås med Marcus när han kommer hem sen - inte sitta framför datorn :) Puss på er!

Kommentarer
Postat av: Frida

Den där övningen vill jag och Kasper vara med på nästa gång! :)

2012-01-19 @ 19:36:16
URL: http://friduusss.wordpress.com/
Postat av: Malin

Grattis till Gnista. :) Hoppas allt kommer gå bra. :)

2012-01-19 @ 20:22:37
URL: http://livetenligtmaalin.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Hej, jag undrar vad ni har för stallsysslor som ingår i ert. vad ingår i er inhyrning och vad ska ni göra för sysslor på "era" dagar ni har stallet. Du är super duktig på att rida.kramar

2012-01-20 @ 20:12:45

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback