7 januari 2011

Lördag .

Jag har nog aldrig varit såhär trött i hela mitt liv tidigare. Imorgon ska kroppen få sig en välförtjänt sovmorgon! Men för att återgå till denna lördag och vad den handlat om, så behöver jag bara ge er ett ord - häst. Detta har varit en riktig hästdag och jag har verkligen njutit av den, jag älskar stallet! :)

Började morgonen med utsläpp på Fursta. Alla hästarna skötte sig exemplariskt ut till hagarna idag, skönt. När alla stallsysslor var klara tog jag in stora Grå och pysslade om honom. Blev ridsugen, så jag lindade benen och drog på dressyrsadeln, tänkte att jag kunde försöka trimma så gott som idag. Skrittade fram på långa tyglar i nästan 30min, detta är ett mirakel på Gustav typ! För det första har han ingen skritt och för det andra kan han typ inte gå på lång tygel.. Men idag var han så fantastiskt avslappnad så jag passade på att låta honom gå på lång tygel så länge han höll sig lugn :) Kortade upp tygeln och jobbade honom i skritt i ca 10 minuter, travade sedan bara några varv sen galoppjobbade jag honom. Det känns nämligen värst i traven med stelheten osv och med tanke på den otroliga framskrittningen så kändes det okej att galoppjobba tidigt. Han kändes kalasfin! Visst att han är stel och att allt inte känns 110 %, men han verkligen kämpade idag och tuggade fint på bettet. Jag var jättenöjd med dagens pass! Nu vill jag bara att det ska bli torsdag så Linda kan kolla honom och se om hon hittar något fel.


Bild från gårdagens skrittur med mamma och hundarna! :)


Efter lunchfodringen vid 12-tiden åkte jag och mamma hem för att käka lite lätt lunch innan vi åkte vidare till Grimstad för att pyssla om häst nummer två, Gnista. Även Gnista fick sig en ordentligt framridning innan vi tog tag i arbetet. Hon kändes betydligt bättre idag, mycket mer tillfreds och lösgjord! Jobbade med övergångarna skritt-trav-halt, hade även plockat fram fyra travbommar som hon fick jobba över litegrann. Hon gjorde det superbra verkligen! Galoppen måste vi dock jobba riktigt hårt med, hon vill inte riktigt acceptera sporrarna och galoppskänkeln utan sparkar mest. Men åh, jag är så nöjd med henne så! :D Fin fina lilla ponny Gnista!!


Mamma knäppte en bild iaf med telefonen! :)


Väl hemma 16.30, var det bara att däcka i soffan! Helt slut nu och ser fram emot en god middag och kvällsmys tillsammans med mamma :) Tyvärr hade jag glömt att ladda filmkameran så inga filmer idag tyvärr :/ Vill även kolla med Melinda först att det är okej att jag filmar osv innan jag lägger ut någonting i bloggen! Så ev. kanske imorgon ;p


Gårdagens fantastiska middag! Ungsbakad kyckling med champinjoner och jordnötter samt rostade rotfrukter! Idag blir det pepparbiff med vitkålssallad och rödvinssås :)

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Det är inget fel eller konstigt att galoppera direkt. Tvärtom så svarar de flesta hästar väldigt bra på det. Galopp får igång kroppen på ett helt annat sätt o sliter mindre. Bort med det gammalmodiga tänket att man måste trava innan galoppen.



Du måste ordna film på den där Gnista :-)

2012-01-07 @ 20:30:34
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: warnmark -officiell bloggare Göteborg Horse Show 2012

Sv; Vad är det för häst som står i ditt stall? För vi har börjat kolla lite högre upp i prisklasserna nu :)

2012-01-07 @ 22:26:47
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: warnmark -officiell bloggare Göteborg Horse Show 2012

Sv; Ja jag blev verkligen förvånad över att den var i så "fint" material eller vad man ska säga :)

2012-01-08 @ 00:24:03
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Malin

Fin blogg!

2012-01-08 @ 14:59:46
URL: http://malinottenback.blogg.se/
Postat av: Jannika

FIn blogg. Första gången jag tittar in här. Min häst känns också stel i början men efter lite galopp eller mycket jobb i de andra gångarterna kommer han också igång:D

2012-01-08 @ 21:34:52
URL: http://jkstyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback