Gnista hoppträning

22 januari , dagens ridpass Gnista .

Konstig rubrik, men visste inte vad jag skulle skriva. Hur som helst, igår hoppade jag alltså på Gnista! Andra gången jag hoppar henne och första gången jag hoppar henne lite mer ordentligt. Jag kan bara konstatera en sak, jag har galet mycket att lära!

Började att rida lite lösgörande på henne i form av övergångar, sidförflyttningar och tempoväxlingar. Hon kändes lite stel och motvillig men jag krävde inte så mycket av henne då jag ville ha henne possitiv innan hoppningen. Hoppade sedan fram på ett litet räcke med galoppbom framför för att få henne och bromsa upp lite. Gick jättebra, förutom att hon blev småtokig efteråt istället och jag blev för stum haha

Hoppade sedan oxer på långsidan och sedan räcke snett egenom några gånger, kändes bra. Gnista är ju mer eller mindre klar liksom, lite lydnad och lösgjordhet som ska dit bara - är mest jag som behöver träning. Är helt annorlunda ridning mot Gustav så gäller att ställa om lite. Men jag är nöjd, är ju inte så inridna på varann än :)



Konstruktiv kritik mottages..

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Det där kommer bli hur bra som helst när ni ridit ihop er!

Hon ser ut som en ponnybus :-D

2012-01-23 @ 21:29:08
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Sandra Ramtzén

När du har ridit in dig lite mer på henne så tror jag att ni kommer ha riktigt roligt tillsammans :)

2012-01-23 @ 22:00:07
URL: http://sandraramtzen.blogg.se/
Postat av: Lina

Guuud så läcker svans!!



Ett tips min tränare brukar säga är att man ska kunna ha ett dasspapper mellan rumpan och sadeln och det ska ligga kvar (lättare sagt än gjort), samt röra på bettet när de sätter sig fast lite och inte lägga omkull händerna, som man så lätt gör. :)



Hur stor är hon? Du ser mycket mindre ut på G! :P



2012-01-23 @ 22:11:49
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Victoria

Hej. Vet nu ju inte hur gammal hösteb är eller något sånt. Men lite tips är att rida hästen i form innan du rider emot hundret för att få en lugnare hoppning eller att höja hinderba. För han/hon tar inte i, Därför tar hästeb i efter i springer bara. Du ska ha lika fin häst ifrån början till slut! Hoppas du testar mina tips :)

2012-01-24 @ 07:32:37
Postat av: erika

Det där kommer bli super när ni fått rida ihop er! Jag vill också ha en till, man fastnar lite i sin egen utveckling när man bara har en att rida tycker jag. Ska bli jättespännande att se er framöver :D

2012-01-24 @ 08:17:26
URL: http://glueg.blogg.se/
Postat av: Martina

du är super duktig tess!

2012-01-24 @ 13:15:04
Postat av: Pernilla

Min hopptränare hade nog sagt till dig att stå upp och jobba i lättsits och låt henne galoppera på, harmoniskt.



Hon ska ju inte skena men följa henne mer i en riktig galopp, försöka få den stor istället för snabb/kort. Nu ser det mest ut som en fight mellan er typ. Syns dock att hästen vet vad hon pysslar med, superfin :)



Min nya häst är också 1,62, gulligt med plutthästar :D

2012-01-24 @ 13:33:26
Postat av: Madde

härligt. lik min lille dam i ridningen. liten stutsig och springig galopp. försök få den mer hela galoppsprång och rytmisk , lättare sakt en gjort ;) min är precis lika dan . svårt att få de små o galoppera ordentligt. kika in på min blogg ser du filmer att de är lite lika haha:) ska bli kul att följa er. lägg gärna ut fler filmer

2012-02-01 @ 11:03:48
URL: http://maddesalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback