Gustavs olycka

Jag fick en kommentar ifrån Ellen som skrev såhär:
Hej. Jag är en ganska ny läsare här på bloggen men har fastnat på en gång och älskar verkligen hela alltet! Men jag förstår inte riktigt om det har hänt någon olycka med dig och Gustav eller? Verkar som ni har någon rehab tid nu jämfört med om man tittar bak i bloggen men hittar ingenting...


Tänkte därför berätta för er om olyckan, ifall det är flera som undrar vad som egentligen hänt.


Det började den 16 oktober 2011 då jag och Gustav skulle göra våran sista hopptävling för året. Vi åkte till Smedby Gård på deras Pay & Jump, jag skulle hoppa derbyklassen där för jag var nyfiken på hur Gustav hoppade på terränghinder. Jag valde att rida en förklass som gick superbra! Men i sjävla derbyklassen hann vi bara komma till hinder tre, där blev det ett otroligt stort missförstånd mellan mig och Gustav. Han gick inte riktigt fram för skänkeln innan hindret och jag red otroligt dåligt vilket resulterade i att Gustav hoppade av på hindret aldeles för tidigt och det slutade med att Gustav fastande i bakbommen på hindret och gjorde en kullerbytta över hindret.

Han skrapade upp halva ansiktet och båda frambenen, jag klarade mig lindrigt undan. Gustav blev öm och lite halt efter detta, men repade sig väldigt fort. Vi båda klarade oss väldigt bra med tanke på vad som hänt, tyvärr var nästa olycka framme ganska snart därefter..

Den 1 november 2011 red jag ut tillsammans med en stallkamrat. Vi valde att galoppera på en mysig liten raksträcka, Gustav kändes otroligt taggad med fin, tyvärr var det halt och lerigt, något vi märkte försent. Gustav bara slant, vi gick omkull och Gustav hamnade nog i chocktillstånd, så istället för att stanna kvar hos mig sprang han raka vägen hem. Tyvärr valde han fel väg och sprang ut på en asfaltsväg där han kom i sådan fart att han slant omkull, igen. Denna gång blev skadan bra mycket större..

 

Han hade skurit upp en stor repa vid höger armbåge, hade skrapsår på hela höger fram samt höger bak. Han lyckades även skrapa upp de gamla såren från oktoberskadan på framknäna och i ansiktet.

Veterinär tillkallades och han syddes på två ställen. Denna konvalicent kändes otroligt lång.. Gustav blev ordentligt halt, hade svårt att röra på sig, han hade även svårt att lägga sig ner för att sedan komma upp igen. Han gick i sjukhage i två veckor, 20 minuters promenader varje dag, sedan var han genast mycket bättre. Veterinären kom ut igen för att ta bort stygnen och friskförklarade Gustav!

Men dagen efter hade såret gått upp igen och vi fick börja om, ytterligare en gång. Sjukhage ytterligare 1½ vecka, små promenader och lite tömkörning i skritt och trav max 10 minuter.


Den 26e november 2011 blev han friskförklarad på nytt! Igångsättningen har varit seg och långsam då han tappat extremt mycket och vi fick mer eller mindre börja om på nytt. Han visar lite hopprädsla med tanke på att allt började med en olycka i samband med hinder..


MEN nu är vi äntligen på rätt spår igen och med massvis med träning och hjälp kommer vi nog tillbaka där vi var september 2011 :)

Kommentarer
Postat av: warnmark -officiell bloggare Göteborg Horse Show 2012

Sv; Taack vad snäll du är :)

2012-01-20 @ 14:44:37
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Frida Hallgren

Åh fy.. det kan hända så mycket hemskt med våra fina djur. Tur det gick bra och att det inte sker några olyckor igen! ♥

2012-01-20 @ 22:30:58
URL: http://www.fridahallgren.se
Postat av: Ellen

Oj vilken maximal olycka! då förstår jag varför ni börjar om från början igen, tack för att du svarade på frågan så utförligt :) Kommer fortsätta att följa dig och hoppas verkligen det går bra för er båda och nu också med Gnista som är med i det hela :)

2012-01-21 @ 18:26:03
Postat av: tilda

Låter som om han är lika otursdrabbad som sin syster.. Jag vet precis hur tråkigt det är. Lilly har ju i princip haft en ny skada i slutet på varje tävlingssäsong. Hoppas att allt blir bra nu och att det fortsätter gå framåt igen för er! (:

2012-01-22 @ 17:56:56
URL: http://tildasofia.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback