10 mars 2012

Dagens stora flytt .

Eller ja, händelse mer kanske. Jag är typ världens gladaste (samtidigt som jag är grymt besviken på grållegrå, sluta skada dig nu skitunge!)! Idag flyttade vi nämligen Gnista närmare Ljunga, närmare bestämt till ett jättefint nyrenoverat stall med fyra boxar, paddock och fina hagar, plus i kanten att det bara är 1 minut härifrån också!! Detta kommer underlätta något otroligt mycket i vardagen när jag slipper pendla så otroligt samt att det är betydligt mindre sysslor :) Superglad! Gnista verkar trivas väldigt bra också.

Flytten tog dock mer eller mindre hela dagen och det första jag åt under dagen var nu ikväll kl 20.30 så ni kan ju tänka er hur kropp och knopp känts sig under dagen. Var envis nog och red Gnista iallafall, tur det för hon var helt fantastisk att rida idag :D Provade mitt flippanbett på henne idag, mest för att jag var nyfiken på hur hon skulle reagera. Jag är ju lite så att jag hellre har ett lite skarpare bett och kan vara mjuk och lugn i handen än att rida på ett vanligt tränsbett och bli stenhård i handen, vet inte hur ni resonerar men så är jag! Och precis som jag misstänkte så kunde jag sitta och rida på mjuk hand och bara fokusera på att galoppera framåt och ha henne framme för skänkeln, såååå fin! ♥ Ska fortsätta rida på detta bett lite ibland eftersom ja själv tycker att ja blir för stark/hård handen på hennes tredelade.

Efter att ha lämnat av en fin och glad Gnista åkte vi vidare till Gustav. Tvättade såret och pysslade, min fina kille! Vill träna och jobba honom ordentligt, så tråkigt att bara borsta honom eftersom ja vet hur mycket han älskar att jobba! Fina grållegrå, bli bra nu!!!!



Kommentarer
Postat av: Linnea - En blivande ridinstruktörs vardag

Jag ser inget fel i att du byter till ett skarpare bett för att kunna rida med mjukare hand! Hon ser ju onekligen ut att kunna bli lite stark (tänker på hoppfilmerna). Hoppas det fungerar i längden också, när hon blivit mer känslig kan du säkert byta tillbaka igen :)



Sen är det ju alltid bra att variera betten överlag tycker jag eftersom de ligger olika! På min fd foderhäst varierade jag mellan ett vanligt tredelat med rörliga ringar, ett tvådelat eggbett & bettlöst.

2012-03-10 @ 23:01:13
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Fanny -/Hästsystrarna

vad skönt att ha stallet så nära för jag vet att vissa åker en timme till sitt stall. För mig tar det ca 5 min att åka bil :)

2012-03-11 @ 10:26:59
URL: http://hastsystrarna.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Jag är lite kluven.

Har inga problem med skarpa bett i sig. Jonatan är ju lite likadan, varför gå på tygeln när jag kan springa fort med skallen i vädret? Men på honom skulle det inte funka med skarpare bett/framan, han skulle knäppa av o se fin ut men jag skulle aldrig kunna få med rygg o bakben. Så med honom blir det att gå det långa vägen....

Men det är ju så olika från häst till häst.

2012-03-12 @ 19:24:51
URL: http://rebeckawarnstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback