22 mars 2012

Dressyrträning för Marie .

Oj, det har verkligen varit en av de längsta torsdagarna på mycket länge. Var hos Gustav klockan 06.45 imorse, satte direkt igång med mockningen och matfixet innan jag började släppa ut hästarna. De flesta har gått nakna idag, mycket skönt för dom då det varit extremt varmt under dagen! Gjorde sedan iordning min älskade prins för ett dressyrträningspass för Marie kl 8.30.

Träningen gick hur bra som helst! Gustav kändes väldigt lösgjord och med på noterna idag, kul. Jobbade med övergångarna i skritt-trav, trav-skritt samt skritt-galopp, galopp-skritt. Han blir fortfarande lite hängig och dragig i övergångarna så där måste jag verkligen sätta mig på rumpan och rida in i övergången (hemläxa!). Vi red även ganska mycket galopp idag, han är så himla fin i galoppen just nu så sitter verkligen bara och njuter. Jobbade med att ha honom rak, men lösgjord och att han ska spåra, gick riktigt bra. Red lite uppridningar på medellinjen i galopp samt serpentinbågar i förvänd och jag säger bara woow.. ♥ Jag är så löjligt kär i min häst! 

Jag och Marie är ganska överrens om att han ska gå lite LB2, LB3 och LA3 program på tävling eftersom vi ändå bara tar tävlingarna som träning i dagsläget. Han gör sig betydligt bättre på lång bana och där han får jobba ordentligt. De gör inget om han inte sätter alla rörelser osv, men han hinner inte bli lika spänd under ett LA3 program tex mot ett LB1. Så ja, vi lär komma sist i alla våra starter men sålänge vi utvecklas som vi gör så är jag lycklig :-)




Efter träningen var det jobb som gällde. Gått otroligt segt idag, lite folk som handlat och det känns som vi varit fullt med personal, så dagen har gått riktigt långsamt. Mamma har tagit hand om Gnista idag då jag hade ett tillräckligt tidspressat schema för dagen. Imorgon ska båda hästarna skrittas ut i skogen, de kommer att göra dem gott! Var jättesugen på en fotosession i helgen, men jag har fortfarande inte fått min kamera :-( Saknar mina bilder haha kanske kan mamma filma lite på båda hästarna i helgen istället, vad tror ni om det? 

Nu är jag så jäkla trött så nu väntar sängen! Godnatt

Kommentarer
Postat av: Malin

Såg att du skulle tävla mot mig så inte en chans att du kommer att komma sist! ;)

2012-03-22 @ 22:16:39
URL: http://spotlighten.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Låter klokt! De programmen är mer harmoniska o ni kommer få ett bättre flyt där tror jag :)

2012-03-22 @ 22:52:55
URL: http://rebeckawarnstrom.blogg.se/
Postat av: Alexx

Kan lova att du inte kommer helt sist då vet du inte standarden på lokala tävlingar ;) haha!

2012-03-23 @ 06:35:20
Postat av: Lotta

De låga programmen är mycket lättare och bättre att rida. De korta blir väldigt mycket svänga, svänga! Svårt att få harmoni och hinna påverka hästarna. Rider du bara prydligt, följsamt och grymma vägar så kommet du verkligen inte sist!

2012-03-23 @ 06:52:17
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/
Postat av: Natalie

han är sååå fin gustav! och tycker som alla andra: lång bana är bättre =)

2012-03-23 @ 08:21:35
URL: http://herrhestojag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback