25 mars 2012

Härliga söndag!

Dagen har verkligen varit helt fantastisk, so far. Började min förmiddag hos min älskade Golden Poem, finaste älsklingshäst ♥ Gjorde honom extra snygg idag då det vankades filmning. Sen kör jag lite mental träning med honom just nu. Han är en sån kille som blir skitnervös när man pysslar om honom lite extra, lindar ben osv - han tror direkt att han ska ut och åka och blir då helt hysterisk. Den spändheten som blir av det kalaset brukar hålla i sig bra länge även på tävlingsplatsen, därav den metala träningen idag.

Trimmade honom på utebanan, riktigt korkat av mig egentligen då han blir dubbelt så spänd och pigg på utebanan såhär i början. Spändheten gör att han blir svårriden, vill inte riktigt gå fram för skänklen utan småtravar och trippar sig fram, dessutom hamnar han ganska ofta bakom lod och blir stark/hängande i handen. Så fick börja med att försöka jobba bort det ganska länge i alla gångarter innan jag red egenom LA3 en gång. Många missar idag pga spändheten, men jag är otroligt nöjd med min fina kille iallafall! Vi har lite och jobba på och det är bara roligt :) Om man tittar tillbaka på två år så har det ju iallafall hänt en hel del!


Film kommer .


Efter Gustav så åkte vi vidare till Gnista. För hennes del väntades ett litet hoppass med filmning såklart. Provade att rida på Flippanbettet idag och det kändes riktigt bra! Jobbade henne med övergångarna, serpentinbågar och sidförflyttningar under framridningen och det kändes otroligt bra faktiskt. Hoppade sedan en form av studs, eller jag skulle väl kalla det bom 3m räcke 3m bom. Hade en liten oxer på ena långsidan som jag bara skulle rulla över. Tanken bakom dagens pass var att hitta en lugn, stadig galopp som jag har kontroll över i hoppningen.

Jag måste ändå säga att jag är nöjd med dagens pass. Speciellt de sista språnget vi tog, då satt jag bara stilla med handen och väntade ut henne. Det är jag som har en hel del att jobba med på henne, framför allt så måste jag bli lugnare i handen och hitta mer power i grundgaloppen. Samt då, bland de viktigaste, få henne mer lydig och lyhörd efter och emellan hinder. Njuter verkligen av att ha Gnista just nu, fina häst! ♥


Film kommer .

Kommentarer
Postat av: Sara - föredetta beridare hos Jessica Kürten

Din Gustavr ju bara så snygg!!

2012-03-25 @ 20:38:53
URL: http://stallgrasma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback