Tävling Vikbolandets Ryttarförening

Detta kan ha varit den mest hektiska tävlingsdag jag någonsin varit med om..

Började med att åka till Fursta för att hämta transporten samt lite småplock som jag glömt (ibland är det ganska jobbigt att ha hästarna på olika ställen, kan ni gissa varför?). Åkte sedan direkt till Gnista som snyggades till ordentligt så att säga. Knoppades, ryktades, fick benen tvättade och hela kroppen "tvättad" med hjälp av baby tvättservetter. Hon blev ju riktigt dressyrvacker damen! Lastade sedan in och styrde mot VRF, i totalt jävla snökaos..

Gnista LC:1
Framridning i det minsta minimala ridhus med flera andra + att vi var lite sena = ingen bra kombo på brunstigt sto. Men det kändes ändå ganska okej innan jag gick in på banan. Överlag är jag jättenöjd med Gnista! Hon skötte sig kalas och gjorde verkligen så gott hon kunde i travprogramet och jag var supernoga med vägarna. Skritten och vänstergaloppen var riktigt dålig haha men de visste jag ju om sedan innan så det var ingen nyhet. Högergaloppen var riktigt fin idag! Visst att hon blir lite för låg mellanåt, men i dagsläget så har jag henne hellre så än över tyfgel. Nae, supernöjd, vi kunde inte gjort ett bättre program idag med tanke på vart vi ligger i dagsläget. Slutresultatet blev 55,56% och kommentaren "mjuk ridning av ryttaren men måste bli noggrannare med formen, fina vägar" Hon går in på första utanför placering!! Snacka om att överraska :-)


Tyvärr enda bilden på Gnista från dagen ;-(


Efter Gnistas ritt var det bara att packa in henne, åka hem med henne, ta av alla hennes saker, ut med knopparna ur manen och sedan ut med henne i hagen. Gav henne en tuss med hö så hon hade något att pyssla med i skitvädret. Sedan direkt vidare till Fursta och Gustav. Ut med honom i stallgången, snabbknoppning (rekord, det tog 4½min idag på honom!), snabborstning och sedan in i transporten och tillbaka till VRF. Allt detta fixade vi på ca 40 min!


Gustav LB:2
Började med att han halkade när han skulle backa ur transporten så fick panik och kom lös.. Bra start! Som tur var så sprang han bara två varv runt transporten (med mamma hängandes i svansen bakom haha). Hur som så var han jättefin på framridningen, kunde dock bara trava nästan i det där lilla ridhuset vilket resulterade i en superspänd häst inne på banan. Inte alls nöjd med detta program, han var spänd och jag kom inte till ridning. Det var absolut inte katastrof, men det var inte bra heller. Jag red slarvigt då jag var osäker på programet också.. Nä, bättre än såhär kan vi fan! Slutresultatet blev 53,33% och kommentaren "Du måste arbeta bätte på att få hästen i en riktigt form. Krullar ihop och kryper fram




Var bara att bryta ihop och komma igen efter LBn, var dock bra sugen på att stryka mig ifrån LAn eftersom framridningsmöjligheterna inte var de bästa. Men med peppning ifrån mamma så laddade jag om ♥


Gustav LA:3

Efter nästan 35 min galoppjobb så kändes det helt okej att gå in på banan. Jag är jättenöjd med Gustav i denna klass! Kändes som jag kom till ridning mycket bättre och kunde påverka honom mer. Lite springig i traven, lyssnade inte riktigt i skänkelvikningarna och jag mesade i ökade galoppen eftersom han bytte i LBn -dumt! Överlag jättenöjd, kan vara det bästa dressyrprogram vi ridit faktiskt! Slutresultat 57,42% och kommentaren "Bättre form nu, på rätt väg, men visa mer i mellangångarterna - hästen kan!" Hade hoppats på lite högre procent om jag ska vara ärlig eftersom de kändes så bra. Samtidigt som ja kan förstå att det inte blev mer, förlorade massor just i mellangångarterna.. Hur som, debut i LA och jag är nöjd! :-)


Biffen ♥


Hemma efter en stressande tävlingsdag har jag däckat i soffan, mått illa, haft huvudvärk och bara känt mig totalt jävla utmattad. Måste äta och dricka bättre nu när jag rider båda hästarna så intensivt..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback