Svar på frågestunden

Anonym
Var du något på Norrköping Horse Show denna veckan? Eller det blir kanske nästa? :)

- Jag var faktiskt på NHS idag söndag och kikade på 130 klassen för unghästar samt 135 klassen. Var trevligt, dock är jag inte så mycket för att titta på tävlingar om jag inte känner minst hälften typ haha


Sandra
Har du några problem med Gnista?

- Nej, eller det beror ju på vad du menar för problem? Änsålänge har vi klickat jättebra och just nu funkar allt väldigt smidigt. Att hon ibland säger ifrån och vi har komunikationsproblem tycker inte jag är så mycket att hetsa upp sig över. Hon var inte helt igång när hon kom och med ny ryttare, nya rutiner osv så blir det lätt så :)

Om din pojkvän ska plugga, ska ni fortfarande vara tillsammans om han flyttar?
- Det är ju jättesvårt att svara på.. Jag hoppas såklart att han inte flyttar, men det är sånt vi får ta den dagen det dyker upp. Men jag skulle bli förvånad om vi gjorde slut enbart pga plugg och flytt..

Blir du sponsrad av Hööks nu när du jobbar där?
- Nej, jag blir inte sponsrad av Hööks. Jag fick ett schabrak av Hööks för att jag tävlar, vilket var otroligt snällt gjort av dom! Annars har Hööks enbart en profilryttare och hon heter Nellie Berntsson och henne känner ni säkert igen från Ponnyakuten! 


Jennifer
Typ vad kostade din sadel? Galet fin!
- Den kostar runt 28.000 kr ny. Den är helt underbar, älskar den verkligen :)

Behöver ni mer personal till Hööks? Verkar vara drömjobbet ;)
- haha det är drömjobbet! Och nej tyvärr inte i dagsläget. Alla är ju ny anställda och handplockade efter intervju för någon månad sedan.


Julia
Vad har du för framtidsdrömmar?

- Hm, bra fråga och väldigt svår! Just nu lever jag min dröm faktiskt :) Jag har en fantastisk pojkvän som jag älskar över allt annat, två superfina hästar som jag känner att jag kan utvecklas med. Har precis fått mitt drömjobb, köpt min egna lägenhet och bil och livet bara rullar på. Jag vill att det ska fortsätta såhär helt enkelt! 

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
- Envis, omtänksam och otroligt korkad! haha

Hur skulle du beskriva Gustav och Gnista med tre ord var?
- Gustav skulle jag beskriva med arbetsmyra, kelgris och dampbarn. Gnista skulle jag nog beskriva med.. underbar kelgris, hoppkanon och smidig.

Vad är din svaghet respektive styrka inom ridningen?
- Min styrka är nog min envishet och min svaghetslista kan göras lång! haha naevars men min hand, mitt tålamod och självförtroende är väl de som är starkast på svaghetslistan typ..


Maja
Vad är det långsiktiga målet med hästarna (inte nödvändigtsvis med G & G utan din ridning i allmänhet)?

- Ha roligt och utvecklas så mycket som det bara går! Mitt drömmål är att kunna rida stadigt i 130 klasser i hoppning samt MSV C dressyr, men framför allt hoppningen då. Skulle vara kul att prova på någon 140 någongång i livet, men de känns ganska långt bort.

Vad vill du jobba med i framtiden?
- Det jag jobbar med nu, ridsport! Att jobba i ridsportsbutik är min dröm! :)

Är det hoppning eller dressyr du tycker är roligast?
- Hoppning! Fast dressyr är riktigt roligt när det går bra och dressyrdomarna inte dömer ner en totalt ;)


Emma
Hur äter du? Hur många mål per dag? Kör du fortfarande LCHF som du pratade om? Det ser ut som du blivit väldigt smal!

- Jag kör inte på LCHF längre, min kropp mådde tyvärr riktigt dåligt av den maten. Jag klarade inte av allt fett som skulle ätas och all special mat, dessutom blev det för dyrt. Det possitiva med LCHF var att man kände sig mättare och sötsuget försvann, men tyvärr fick jag magkramper ofta, ont i huvudet, kände mig lojj osv så nae, jag orkade inte fortsätta helt enkelt. Åt i kanske 5-6v och gick ner kanske 3 kg. Nu äter jag frukost, lunch, mellis och middag nästan varje dag. Äter "normalt", fast har lite mindre kolhydrater på tallriken och mer sallad och kött. Äter chips och godis varje helg samt dricker nästan en Pepsi om dagen hahaha Jag har faktiskt inte gått ner i vikt, tvärtom, jag har faktiskt gått upp 4 kg på nästan bara en månad!! Kanske dags att sluta med Pepsin nu.. ;p


Anonym
Varför om du nu ridit på hack i en vecka ser du då inte till att ordna så det sitter bra?! :S

- För att jag bytte träns till tävlingsdagen. Hade ett betydligt mindre träns hemma under veckan när jag red där hacket satt korrekt. Men det var ett riktigt fult träns med både svart, bajsbrun och mörkbrunt osv haha så valde att ta mitt Dyón träns, tyvärr var jag korkad nog och inte provade det innan utan upptäckte på tävlingen att det var för stort med hacket. Ett missdag tyvärr..


Erika
Vad tänker/känner du när folk skriver elaka kommentarer/kritik/påhopp på bloggen?
- Jag blir riktigt, riktigt ledsen. Tar åt mig för allt tyvärr. Ett tag var jag riktigt stark och kunde stå emot de elaka kommentarerna då jag visste att det ofta handlade om ren avundsjuka. Men nu förtiden är jag inte lika stark längre.. Ofta jag känner att jag bara vill skita i att blogga osv och lägga ner allt (lite i den fasen är jag nu tyvärr). Jag förstår inte att folk mår bra av att trycka ner en annan människa genom en blogg och anonymt. För mig känns det som att sparka på någon som redan ligger ner, iallafall de kommentarer som dyker upp nu om Gurra osv tex.. Skittråkigt!!

Om du fick välja vilken häst i hela världen, vilket skulla du valt? (kanske inte specifikt en speciell häst, men vilken typ av modell osv).
- Om jag skulle välja en häst specifikt så skulle jag välja min fina Cassiopeia. Skulle göra allt för att få tillbaka henne, hon hade verkligen allt! Once in a lifetime häst, jag får aldrig någon som henne igen.. Modell mässigt så skulle jag nog välja en häst som Peisan, fast kanske lite smäckrare och lite mindre. Men som sagt, hon hade allt - temperament, rätt inställning, teknik, steg, lugnet, ALLT!

När är du som allra lyckligast?
- När jag får vara med min fina pojkvän, familj eller mina underbara hästar, då är jag son lyckligast :)





Så det var alla frågor och svar. Har jag missat någon fråga får du säga till! Nu blir det troligtvis en liten bloggpaus från min sida. Det är helt enkelt inte roligt att blogga när mitt hjärta inte känns fräsch och det finns folk som väljer att utnyttja det och trycka ner en. Därför kommer det bara att komma uppdatering när jag känner för det helt enkelt. Kan bli imorgon eller om  två veckor, återstår att se! :) Finns på både facebook och instagram som inte kan vara utan mig!

Kommentarer
Postat av: Jennie

Men nääääh!!!♥ Lissen i ögat nu ju :(

2012-05-20 @ 20:51:19
URL: http://jennikristensson.blogg.se/
Postat av: Sophia

Nej, vad tråkigt!

Hästmänniskor är som de är, man får försöka att sålla ut det lilla som faktiskt kan vara värt att ta åt sig.. Hoppas G mår bra snart igen!

2012-05-20 @ 20:57:51
URL: http://sophiakarlsson.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Min inte pausa :(

Berätta om Gnista sålänge o jobbet på Hööks!

2012-05-20 @ 21:41:48
URL: http://rebeckawarnstrom.blogg.se/
Postat av: Therése

Säger som Sophia, hästmänniskor är som de är! Jag är hästmänniska själv ( och med lite sunt bonnförnuft ;) ) och jag anser själv att hästmänniskor är ett släkte för sig! Finns några vettiga men alltför många ser verkligen chansen och trycka ner en och har åsikter om allt som inte ens angår dem ett skit! Lita på dig själv och kom ihåg- du känner dina hästar bäst, ingen annan! Det finns så mycket åsikter inom hästvärlden huruvida man ska göra eller ej, tyvärr. Sen att folk är så omogna så de inte ens vågar skriva ut sina namn bevisar bara att de ínte vågar stå för vad de tycker, det är DE som är svaga! =).

2012-05-20 @ 23:15:00
Postat av: Julia

Jag förstår inte att folk kan med att hålla på. Blir arg faktiskt, de har ingen respekt. Förstår att man tar åt sig, det är lätt att göra dett fast man inte borde. Man är ju människa med känslor. Försök att ta åt dig ännu mer av alla som är snälla och positiva! Så känns det iaf lite bättre, för vi är många som bryr oss! Kram

2012-05-20 @ 23:58:43
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Sandra

Följt din blogg jättelänge, ända sedan Billy-tiden!

Skulle bli jäääättebesviken ifall du slutade blogga!

I hästvärlden är väl ungefär 80% rena stolpskott tyvärr. Jag tänker alltid: Så länge hästen inte far illa så borde inte någon lägga sig i!

Och så länge jag följt din blogg har man ALLTID känt och sett att du ger dina hästar 120%, de är välskötta och jag ser väldigt sällan hästägare lägga ner så mycket tid och kärlek som du gör till dina hästar!!

Lättare sagt än gjort, men ärligt.. SKIT i alla elaka kommentarer. AVUNDSJUKA är bara förnamnet. Alla ska alltid komma med pikar och kommentarer för att dra ner en till botten, istället för att göra en glad och säga något snällt! ALLTID det negativa före det positiva.

Fortsätt med bloggen, fortsätt visa alla idioter som skriver negativa kommentarer dina framsteg och fortsätt visa hur fina dina hästar är! Se på Gustav. Hur snygg som helst!!! Du har gjort ett jättejobb med honom och det är för att du ger honom kärlek, tillit, tid och träning. Såg alla kommentarer som alla skrev i början när du hade honom, nästan bara NEGATIVT. Fatta vilken käftsmäll tillbaka dom fått nu när dom ser hur fin han är!

Att han inte är ok nu är inte ditt fel, seriöst alla hästar kan väl kännas "kassa" ibland och vad jag ser så gör du ALLT för att få honom bra igen och för att hitta vad det är! Så fattar inte vrf folk klagar över det också? (idioter rent ut sagt)

För mig är du en stor inspirationskälla och JAG tycker du är grym!!

Jag hoppas du ser detta och TAR ÅT DIG för jag menar det verkligen!!!

Fortsätt som du gör, en dag når du dina mål och det är det du ska fokusera på, inte på negativa idioter som säkert inte ens kommit halvvägs till där du är!

2012-05-21 @ 00:46:45
Postat av: Hanna

Tycker det är så jävla illa att gå på dig om att du ska ha gjort något fel med dina hästar etc. Det är som att folk utgår från att man skulle vilja göra sin häst illa? Näe, inte okej på något plan alls! Heja dig! Jag håller tummarna för dig och Gurra, att det ska lösa sig!

2012-05-21 @ 07:26:26
URL: http://dressyrfux.blogg.se/
Postat av: Marie

Hoppas att det "löser" sig för dig och att blogg lusten kommer tillbaka!! ;) Du har en jätte bra blogg men du ska göra det som känns bäst för dig även fast jag och ovanstående vill att du ska fortsätta :D

2012-05-21 @ 09:55:29
Postat av: erika

skickar massa tröstkramar och sympati till dig Tess! Jag förstår verkligen att du blir ledsen, för det hade nog vem som helst blivit. Tråkigt att det hänger dryga människor på en så pass bra blogg som din. Hoppas att du ändå hittar glädje och energi till att blogga, för det finns väldigt många som uppskattar det! :)

2012-05-21 @ 16:21:58
URL: http://www.majimka.blogspot.com
Postat av: felicia - fotokobran

ser inte det här himla somrigt ut? :D

http://fotokobran.se/2012/may/utkast-maj-21-2012.html#comment

2012-05-21 @ 19:57:46
URL: http://fotokobran.se
Postat av: sandra

Du har en fantastisk blogg!

2012-05-28 @ 10:48:43

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL:


URL:


Kommentera här:

Trackback